Роналдо се исплатио Јувентусу за ЈЕДАН ДАН!!!

Невероватан податак - у само 24 часа Јувентус је продао је 520. 000 примерака дреса Кристијана Роналда! Нето зарада више од 70 милиона евра!!!

Фудбал 16.07.2018 | 20:15
Роналдо се исплатио Јувентусу за ЈЕДАН ДАН!!!
Одлука Јувентуса и партнера италијанског фудбалског гиганта Фиат-... да одреши кесу да би платио Кристијана Роналда Реал Мадриду 100 милиона евра и да Португалцу исплати 120 милиона евра за четири године уговора, показала се као један од најбољих бизнис планова торинске "Старе даме".

И док поједини навијачи Реал Мадрида спаљују Роналдове дресове (нешто слично када су навијачи Кливленда спаљивали дресове Леброна Џејмса), а Реал Мадрид је "отпратио" Роналда на свим друштвеним мрежама, дотле је у Италији (па и другде), права помама за Роналдовим новим дресом.

Наиме, Јувентус је у првих 24 часа откако је објављен трансфер, продао 520.000 дресова Кристијана Роналда. Ако је познато да је цена оригиналног дреса 137,45 евра (са попустом у онлине Јувентусовој продавници, мада има и нешто јефтинијих), простом рачуницом долазимо до нето зараде од 71,2 милиона евра, што ће рећи да је за један дан Јувентус, малтене, исплатио Роналдов трансфер.

ОК, реч је о нето заради, али ако узмемо да Јувентусу од дреса остаје "чистих" 80 евра, долазимо до суме од 44,6 милиона евра!

Према незваничним информацијама, у Јувентусовој продавници у Милану, СВАКОГ МИНУТА се прода по дрес са бројем 7 и именом Роналдо на леђима. 

Кад се овоме додају нови спонзорски уговори које ће Јувентус потписати (а процена је да ће бити већи за по 30%), потом повећани приходи од ТВ права, акције на берзи... јасно је да је...

Кристијано Роналдо = Јувентусова "златна кока"!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар