Ronaldo se isplatio Juventusu za JEDAN DAN!!!

Neverovatan podatak - u samo 24 časa Juventus je prodao je 520. 000 primeraka dresa Kristijana Ronalda! Neto zarada više od 70 miliona evra!!!

Fudbal 16.07.2018 | 20:15
Ronaldo se isplatio Juventusu za JEDAN DAN!!!
Odluka Juventusa i partnera italijanskog fudbalskog giganta Fiat-... da odreši kesu da bi platio Kristijana Ronalda Real Madridu 100 miliona evra i da Portugalcu isplati 120 miliona evra za četiri godine ugovora, pokazala se kao jedan od najboljih biznis planova torinske "Stare dame".

I dok pojedini navijači Real Madrida spaljuju Ronaldove dresove (nešto slično kada su navijači Klivlenda spaljivali dresove Lebrona Džejmsa), a Real Madrid je "otpratio" Ronalda na svim društvenim mrežama, dotle je u Italiji (pa i drugde), prava pomama za Ronaldovim novim dresom.

Naime, Juventus je u prvih 24 časa otkako je objavljen transfer, prodao 520.000 dresova Kristijana Ronalda. Ako je poznato da je cena originalnog dresa 137,45 evra (sa popustom u online Juventusovoj prodavnici, mada ima i nešto jeftinijih), prostom računicom dolazimo do neto zarade od 71,2 miliona evra, što će reći da je za jedan dan Juventus, maltene, isplatio Ronaldov transfer.

OK, reč je o neto zaradi, ali ako uzmemo da Juventusu od dresa ostaje "čistih" 80 evra, dolazimo do sume od 44,6 miliona evra!

Prema nezvaničnim informacijama, u Juventusovoj prodavnici u Milanu, SVAKOG MINUTA se proda po dres sa brojem 7 i imenom Ronaldo na leđima. 

Kad se ovome dodaju novi sponzorski ugovori koje će Juventus potpisati (a procena je da će biti veći za po 30%), potom povećani prihodi od TV prava, akcije na berzi... jasno je da je...

Kristijano Ronaldo = Juventusova "zlatna koka"!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar