ЕП: Црна Гора неубједљива против Француске!

Ватерполисти Црне Горе победом су стартовали Европско првенство у Барселони славивши против репрезентације Француске 8:6.

Остали спортови 16.07.2018 | 17:45
ЕП: Црна Гора неубједљива против Француске!
Црна Гора била је боља од ривала у неочекивано неизвесном дуелу који се одлучио крајем меча резултатом 8:6 (3:1, 1:1, 2:2, 2:2)

Црногорци су добро отворили меч и у првом полувремену константно држали предност, од чак и три гола разлике, али су допустили да им се у последњем кварталу додатно закомпликују ствари.

Доста проблема стварало се у нападима у којима су имали играча више, током целог меча, могли су "доћи главе" једној од фаворизованих репрезентација на првенству. 

Александар Ивовић био је јунак победе јер је на нешто више од минут до краја меча постигао сјајан гол са велике удаљености за коначан резултат меча. 

Он је уједно био и најефикаснији актер своје екипе са три поготка, Александар радовић је постигао два, а једном су прецизни били Драган Драшковић, Ђуро Радовић и Владан Спаић. 

Најефикаснији код Француза био је Иго Крузија са три гола, док је неколико његових саиграча постигло по један. 

Србија свој први меч првенства игра од 20.30 против Румуније. 

Црна Гора – Француска 8:6 (3:1, 1:1, 2:2, 2:2) 
Барселона - Базен "Бернат Пикорнељ". 
Гледалаца: 100
Судије: Александреску (Румунија), Тојгарли (Турска)
Играч више: Црна Гора 10 (2), Француска 7 (2)
Петерци: Француска 1 (1) 

Црна Гора: Лазовић (девет одбрана), Бргуљан, Драшковић 1, Петковић, Ђ. Радовић 1, А. Радовић 2, Јановић, Ђурђић, Ивовић 3, Мишић, Чучковић, Спаић 1, Шћепановић. 

Француска: Гарсо (девет одбрана), Содадје 1, Оливон, Башелије 1, Кац, Верно, Крузија 3, Гиљом 1, Марион-Верно, Каноне, Ванпеперштрет, Лепоан, Фонтани.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар