Егзотична дестинација у којој је пропао туризам

До пре шест месеци туристи су опседали средњеамеричку државу Никарагву како би посетили неке од најдивнијих плажа овог карипског острва, али и пели се на бројне вулкане који се протежу обалом.

Путовања 16.07.2018 | 13:51
Егзотична дестинација у којој је пропао туризам
Међутим, све се променило пре месеца, тачније 18. априла када је влада најавила реформе у пензионом систему и смањила примања за 5 одсто. Реформе је одобрио никарагвијски председик Данијел Ортега, а протести су почели готово одмах. Иако су у почетку биле прилично мирни, убрзо су прерасли у крваве сукобе током којих је до сада погинуло 300 људи. 

Људи који живе у Манагви, главном граду Никарагве сведоци су полицијске бруталности и егзекуција на сред улице, а чим падне мрак и претану протести улице заузимају организоване банде које терају локалце да буду закључани у кући.
Хотели престали с радом

 После револуције деведесетих, ова земља била је на добром путу да постане једна од главних туристичких дестинација за бекпекере који долазе из правца јужног Мекиска или Костарике. 

Нажалост због тренутне ситуације хотели у Сан Хуал Дел Суру, најпопуларнијој дестинацији Никарагве били су принуђени да затворе своја врата туристима. Власник хостела Цаса Де Олас, каже да није примио ниједног туристу у последњих неколико месеци. 

“То је веома тужно. Надамо се да ће председник поднети оставку и да ће се ситуација преокренути. Сан Хуан је веома миран и опуштен. Већина насиља је у главном граду, Гранади и Ривасу. Али, тужно је што нико неће да дође овде где је мирније. Локалци су опет почели да пецају и саде воће и поврће не би ли преживели“, каже он. 

У Манагви су сви хотели престали са радом, а о томе су обавестили пратиоце на мрежама веома веома тужним постовима у којима објашњавају зашто тренутно не могу да примају резервације. С друге стране, Аустралија, САД и Велика Британија саветују својим турстима да је превише опасно путовати у Никарагву.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никарагва БиХ

16.07.2018 18:30

Ми већ пецамо и садимо поврће. Утукли су нас.

ОДГОВОРИТЕ