Реал Мадрид и Златна рукавица Мундијала - близу је!

Белгијски медији чак пишу да је већ постигнут договор између Реал Мадрида и Челсија око Тиба Куртое.

Фудбал 17.07.2018 | 11:00
Реал Мадрид и Златна рукавица Мундијала - близу је!
Па, можемо слободно да кажемо да интересовање Реал Мадрида за Тиба Куртоу траје годинама. Али и да би овога лета Краљевски клуб коначно могао да дође до своје мете. Белгијски медији чак пишу да је већ постигнут договор између Реал Мадрида и Челсија око Тиба Куртое и да ћемо званично најбољег голмана Светског првенства гледати на Сантјаго Бернабеуу предстојеће сезоне.

"Хет Лаатсте Ниеуwс" пише да је после меча за треће место у ком је Белгија надиграла Енглеску дошло до тог договора и да ће Реал платити 35.000.000 евра за трансфер овог голмана.

Куртоа би на Сантјаго Бернабеуу примао 11.000.000 евра годишње и требало би да потпише петогодишњи уговор. Дакле, Реал би решио питање голмана на дуже стазе и довео би бившег чувара мреже Атлетико Мадрида.

И мадридска Марка овога јута пише да су преговори убрзани и да би по свему судећи требало да видимо Куртоу у дресу Реал Мадрида као наследника Кејлора Наваса на гол-линији.

Белгијанац има уговор са Челсијем до 2019. године и одбио је да обнови уговор тако да је ово прилика за Челси да заради и тешко ће Плавци одбити такву могућност.

Подсетимо, до сада се голман Алисон из Роме највише доводио у везу са Реалом, али је проблем био новац јер је Вучица тражила 80.000.000 евра за свог голмана. И тако је Куртоа избио у први план.

Не би било први пут да Флорентино Перез доводи играче који су заблистали на Светском првенству, а евентуални долазак Куртое могао би да убрза и долазак Едена Азара у Реал Мадрид чиме би Краљевски клуб покрио две позиције које највише жели да појача.

Делује да је голман већ завршен. Јако је близу.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар