Душан Ристић се вратио у Звезду!

Млади центар поново ће заиграти за црвено-беле, после четири године студирања у Америци. Потписао је уговор на три сезоне.  Званично: Стигао и Ристић у Звезду! Чека се Оџо. . .  Он је потписао трогодишњи уговор са црвено-белима.

Кошарка 17.07.2018 | 13:30
Душан Ристић се вратио у Звезду!
После шутера Билија Берона, Црвена звезда мтс довела је и центра.

Душан Ристић (22 године, 213 центиметара), вратио се међу црвено-беле после четири године проведене на колеџу Аризона, поставши тако други новајлија у екипи Милана Томића овог лета.

Ристић је некадашњи Звездин ђак и у генерацији '95 стасавао је заједно са Марком Гудурићем, Николом Ребићем и Марком Тејићем. Попут њих, играо је и за први тим, наступио и у Евролиги, али је ипак одлучио да 2014. оде у САД, где је завршио студентски стаж у тандему са првим "пиком" овогодишњег драфта Деандреом Ејтоном.

Ристић је у Аризони ушао у историју колеџа као играч са највише победа у историји тог универзитета, а уз то је дипломирао психологију.

Ристић је овог лета такође изашао на драфт, али није био одабран, па је решио да сениорску каријеру други пут започне у Звезди. Пре тога, другу половину јула и почетак августа он ће провести са комбинованом селекцијом Србије која ће играти на турнеји по Кини под вођством Јовице Антонића.

После повратка са репрезентацијом у Београд, пред Новосађанином је нови почетак међу црвено-белима.



Као што је и најављено, Душан Ристић, некадашњи центар Аризона вајлдкетса, ново је појачање црвено-белих у овогодишњем прелазном року!

Ристић је са КК Црвена звезда званично потписао трогодишњи уговор.

Овај 22-годишњи Новосађанин (рођен 22.новембра 1995.године) висок је 214 центиметара, а прве кошаркашке кораке направио је у КК „Стар" у Новом Саду.

Ристић је прошао све млађе селекције Црвене звезде, а након четворогодишњег школовања у Аризони, где је такође са великим успехом играо и за кошаркашки програм чувеног универзитета, одлучио је да се врати у Србију и настави где је стао, јер се између неколико понуда, одлучио за повратак међу црвено-беле.

Током четворогодишњег боравка у програму чувених „Аризона Вајлдкетса" где је постао и играч са највише победа у историји тог универзитета, Душан је студирао психологију и дипломирао са највишим оценама. Сезону је завршио са просечно 12 убачених поена уз седам скокова по утакмици.

Очекује се да поред њега на центарским позицијама дрес Црвене звезде задужи и Мајкл Оџо.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар