Dušan Ristić se vratio u Zvezdu!

Mladi centar ponovo će zaigrati za crveno-bele, posle četiri godine studiranja u Americi. Potpisao je ugovor na tri sezone.  Zvanično: Stigao i Ristić u Zvezdu! Čeka se Odžo. . .  On je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Košarka 17.07.2018 | 13:30
Dušan Ristić se vratio u Zvezdu!
Posle šutera Bilija Berona, Crvena zvezda mts dovela je i centra.

Dušan Ristić (22 godine, 213 centimetara), vratio se među crveno-bele posle četiri godine provedene na koledžu Arizona, postavši tako drugi novajlija u ekipi Milana Tomića ovog leta.

Ristić je nekadašnji Zvezdin đak i u generaciji '95 stasavao je zajedno sa Markom Gudurićem, Nikolom Rebićem i Markom Tejićem. Poput njih, igrao je i za prvi tim, nastupio i u Evroligi, ali je ipak odlučio da 2014. ode u SAD, gde je završio studentski staž u tandemu sa prvim "pikom" ovogodišnjeg drafta Deandreom Ejtonom.

Ristić je u Arizoni ušao u istoriju koledža kao igrač sa najviše pobeda u istoriji tog univerziteta, a uz to je diplomirao psihologiju.

Ristić je ovog leta takođe izašao na draft, ali nije bio odabran, pa je rešio da seniorsku karijeru drugi put započne u Zvezdi. Pre toga, drugu polovinu jula i početak avgusta on će provesti sa kombinovanom selekcijom Srbije koja će igrati na turneji po Kini pod vođstvom Jovice Antonića.

Posle povratka sa reprezentacijom u Beograd, pred Novosađaninom je novi početak među crveno-belima.



Kao što je i najavljeno, Dušan Ristić, nekadašnji centar Arizona vajldketsa, novo je pojačanje crveno-belih u ovogodišnjem prelaznom roku!

Ristić je sa KK Crvena zvezda zvanično potpisao trogodišnji ugovor.

Ovaj 22-godišnji Novosađanin (rođen 22.novembra 1995.godine) visok je 214 centimetara, a prve košarkaške korake napravio je u KK „Star" u Novom Sadu.

Ristić je prošao sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a nakon četvorogodišnjeg školovanja u Arizoni, gde je takođe sa velikim uspehom igrao i za košarkaški program čuvenog univerziteta, odlučio je da se vrati u Srbiju i nastavi gde je stao, jer se između nekoliko ponuda, odlučio za povratak među crveno-bele.

Tokom četvorogodišnjeg boravka u programu čuvenih „Arizona Vajldketsa" gde je postao i igrač sa najviše pobeda u istoriji tog univerziteta, Dušan je studirao psihologiju i diplomirao sa najvišim ocenama. Sezonu je završio sa prosečno 12 ubačenih poena uz sedam skokova po utakmici.

Očekuje se da pored njega na centarskim pozicijama dres Crvene zvezde zaduži i Majkl Odžo.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar