Муратоглу о Ђоковићу: Ум шампиона!

Тренер једне од најбољих тенисерки свих времена Серене Вилијамс, Патрик Муратоглу, дао је своје виђење повратка Новака Ђоковића у шампионску форму.

Тенис 16.07.2018 | 17:30
Муратоглу о Ђоковићу: Ум шампиона!
Ђоковић је после скоро две године паузе освојио први Гренд слем, четврти пут је тријумфовао на Вимблдону и вратио се у врх светског тениса.

"Његов ум, због тога се вратио овде где је сад. Није био прави Новак на теренима у претходне две године. Изгледа да му се све средило у последњих неколико месеци, почевши од четвртфинала Ролан Гароса. Могли смо да видимо да му се вратио борбени дух. Новак никад није изгубио своју игру, само је изгубио осећај за такмичење. Можда му је то била мотивација", рекао је Муратоглу. 

Ђоковић се целе сезоне мучио са формом, чак је размишљао да пропусти ВИмблдон. 

"Са тачке гледишта тренера, играча најбољим међу шампионима не чини таленат, него колики си такмичар током мечева, колико си способан за велике поене, колико си способан да преокренер меч када си у проблему и колико си способан да развијеш своју способност као резултат твоје радне етике. Такве ствари долазе од ума. Шампиони не размишљају као обични играчи. Ту је огромна разлика између њих. Када су Рафа и Роџер освајали све, нови момак се умешао и постао главни, то је био Новак и због тога је шампион. Други су покушавали, али нису имали исти менталитет". 

Ђоковић је освојио 13. Гренд слем, испред њега су само Пит Сампрас са 14, Рафаел Надал са 17 и Роџер Федерер са 20. 

"Новак је у доброј физичкој форми и може да игра још неколико година. Доминирао је када су Рафа и Роџер играли свој најбољи тенис, тако да може да доминира опет", закључио је француски тренер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар