Muratoglu o Đokoviću: Um šampiona!

Trener jedne od najboljih teniserki svih vremena Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, dao je svoje viđenje povratka Novaka Đokovića u šampionsku formu.

Tenis 16.07.2018 | 17:30
Muratoglu o Đokoviću: Um šampiona!
Đoković je posle skoro dve godine pauze osvojio prvi Grend slem, četvrti put je trijumfovao na Vimbldonu i vratio se u vrh svetskog tenisa.

"Njegov um, zbog toga se vratio ovde gde je sad. Nije bio pravi Novak na terenima u prethodne dve godine. Izgleda da mu se sve sredilo u poslednjih nekoliko meseci, počevši od četvrtfinala Rolan Garosa. Mogli smo da vidimo da mu se vratio borbeni duh. Novak nikad nije izgubio svoju igru, samo je izgubio osećaj za takmičenje. Možda mu je to bila motivacija", rekao je Muratoglu. 

Đoković se cele sezone mučio sa formom, čak je razmišljao da propusti VImbldon. 

"Sa tačke gledišta trenera, igrača najboljim među šampionima ne čini talenat, nego koliki si takmičar tokom mečeva, koliko si sposoban za velike poene, koliko si sposoban da preokrener meč kada si u problemu i koliko si sposoban da razviješ svoju sposobnost kao rezultat tvoje radne etike. Takve stvari dolaze od uma. Šampioni ne razmišljaju kao obični igrači. Tu je ogromna razlika između njih. Kada su Rafa i Rodžer osvajali sve, novi momak se umešao i postao glavni, to je bio Novak i zbog toga je šampion. Drugi su pokušavali, ali nisu imali isti mentalitet". 

Đoković je osvojio 13. Grend slem, ispred njega su samo Pit Sampras sa 14, Rafael Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20. 

"Novak je u dobroj fizičkoj formi i može da igra još nekoliko godina. Dominirao je kada su Rafa i Rodžer igrali svoj najbolji tenis, tako da može da dominira opet", zaključio je francuski trener.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar