Звијер се вратила - Ђоковић је шампион Вимблдона!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је титулу на Вимблдону победом над Кевином Андерсоном у великом финалу! БРАВО НОЛЕ! Ђоковићев покер Вимблдона! Сјајан меч најбољег српског тенисера у финалу.  ШАМПИОН СЕ ВРАТИО! Новак по четврти пут покорио Вимблдон савладавши Кевина Андерсона у три сета након две године мучења и тражења.

Тенис 15.07.2018 | 17:47
Звијер се вратила - Ђоковић је шампион Вимблдона!
Ђоковић је савладао Јужноафриканца резултатом 6:2, 6:2, 7:6 (7-3) после нешто мање од 2 сата и 20 минута и стигао до прве титуле у сезони, а уједно и првог Гренд слема након више од две године.

Новаку је ово четврти трофеј на теренима ’Ол Ингланд клаба’, освојен после тачно 770 дана, па су сада испред њега само Роџер Федерер са осам, Пит Сампрас са седам и Бјерн Борг са пет.

Српски ас је освојио 13. Гренд слем трофеј и осамио се на четвртом месту вечне листе иза Федерера (20), Рафаела Надала (17) и Сампраса (14).

Ђоковић је потврдио да се вратио у форму у којој је био током 2015. и 2016. године, послао јасну поруку највећим ривалима, посебно полуфиналном победом над Надалом, док је у дуелу са Андерсоном имао много више снаге од истрошеног противника.

Обојица су у недељу ушла после маратонских полуфинала (два најдужа у историји Вимблдона), али је Србин искористио нервозу Јужноафриканца и одмах преузео контролу. Направио је брејк у првом гему, потом му сервис одузео и у петом, што је било довољно за лаган први сет.

Други сет био је потпуно пресликан, брејкови у исто време, осим што је Новак морао да спаси једну брејк шансу у финишу, пре него што је повео 2-0, да би осми играч играч на АТП листи достојан отпор пружио тек у трећем делу игре.

Тада је пропустио неколико брејк лопти, од којих су неке били и прилике за сет, али се у сваком тренутку наш представник извлачио одличним сервисима и у тај брејку остварио један од најважнијих пехара у каријери. Не само због важности турнира, него и свега онога што је проживео и преживео у последњих 18 месеци.

Постао је најниже рангирани шампион у Лондону (21. место) још од Горана Иванишевића 2001. године и зарадио чек на више од два и по милиона евра.

Дуго смо га чекали, али и дочекали! Новак Ђоковић поново игра као у најбољим данима каријере...

По четврти пут, освојио је престижни Вимблдон и стигао до своје укупно 13. гренд слем титуле!

Јужноафриканац Кевин Андерсон није имао шта да тражи против расположеног најбољег српског тенисера, који је био убедљив - 3:0 (6:2, 6:2, 7:6).

Прва два сета били су као пресликани, започети Новаковим брејком, па сигурном игром до краја. У трећем је Андерсон поправио сервис, добио самопоуздање, имао чак пет сет лопти, али није успео да их искористи, док је Ђоковић искористио другу од четири меч лопти.

Јасно је било да је Андерсон физички далеко од максималног нивоа, пошто је претходно играо четири сата против Федерера, а чак шест и по против Изнера. Имао је, ипак, у трећем сету снаге да намучи нашег тенисера.

Био је ово њихов седми међусобни дуел и шеста Новакова победа.

Србијо, поклони му се! Новак Ђоковић се вратио у великом стилу и узео пети трофеј на Вимблдону, а 13. гренд слем пехар у каријери притом се вративши у Топ 10 светске листе! пошто је у финалу славио против Кевина Андерсона. Било је ово његово најкраће гренд слем финале у каријери пошто га је завршио

Каква момчина - дао је све од себе ни би ли могли да на миру гледамо финале Светског превенста у фудбалу, али није у потпуности успео завршивши борбу за позлаћени трофеј 25 минута пре краја првог полувремена обрачуна Француске и Хрватске. Е, то је наш Новак! Шалу на страну, али најбољи српски спортиста свих времена поново је учинио нешто нереоватно јер када су сви осим њега и његове околине мислили да је завршио са врхунским тенисом он се вартио и то у великом, највећем стилу! У финалу највећег, набогатијег и најпрестижнијег гренд слема на свету, његовом петом у Лондону савладао је у три готово беспрекорна сета човека који је зибацио Роџера Федерера. Резултата је на крају био 6:2, 6:2 и 7:6 (3).

Од почетка је кренуло наопако за Кевина Андерсона који је прилично стегнуто ушао у финале. Наш ас је стигао до брејк лопте, а онда је уследила дупла сервис грешка и од тада је узео дизгине финала у своје руке и није их пуштао. Веома слична ситуација је виђена и у другом сету, два брејка нашег аса и слаба игра и помало уyплашена игра његовг противника који је само гледао шта се збива. Дигао се тек у трећем сету када је имао и пет сет лопти, али је Новак успео некако до догура до теј-брејка у којем је издоминирао. 

Класа је вечна, форма је пролазна...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рус

15.07.2018 17:54

Свака цаст брате

ОДГОВОРИТЕ