Zvijer se vratila - Đoković je šampion Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Vimbldonu pobedom nad Kevinom Andersonom u velikom finalu! BRAVO NOLE! Đokovićev poker Vimbldona! Sjajan meč najboljeg srpskog tenisera u finalu.  ŠAMPION SE VRATIO! Novak po četvrti put pokorio Vimbldon savladavši Kevina Andersona u tri seta nakon dve godine mučenja i traženja.

Tenis 15.07.2018 | 17:47
Zvijer se vratila - Đoković je šampion Vimbldona!
Đoković je savladao Južnoafrikanca rezultatom 6:2, 6:2, 7:6 (7-3) posle nešto manje od 2 sata i 20 minuta i stigao do prve titule u sezoni, a ujedno i prvog Grend slema nakon više od dve godine.

Novaku je ovo četvrti trofej na terenima ’Ol Ingland klaba’, osvojen posle tačno 770 dana, pa su sada ispred njega samo Rodžer Federer sa osam, Pit Sampras sa sedam i Bjern Borg sa pet.

Srpski as je osvojio 13. Grend slem trofej i osamio se na četvrtom mestu večne liste iza Federera (20), Rafaela Nadala (17) i Samprasa (14).

Đoković je potvrdio da se vratio u formu u kojoj je bio tokom 2015. i 2016. godine, poslao jasnu poruku najvećim rivalima, posebno polufinalnom pobedom nad Nadalom, dok je u duelu sa Andersonom imao mnogo više snage od istrošenog protivnika.

Obojica su u nedelju ušla posle maratonskih polufinala (dva najduža u istoriji Vimbldona), ali je Srbin iskoristio nervozu Južnoafrikanca i odmah preuzeo kontrolu. Napravio je brejk u prvom gemu, potom mu servis oduzeo i u petom, što je bilo dovoljno za lagan prvi set.

Drugi set bio je potpuno preslikan, brejkovi u isto vreme, osim što je Novak morao da spasi jednu brejk šansu u finišu, pre nego što je poveo 2-0, da bi osmi igrač igrač na ATP listi dostojan otpor pružio tek u trećem delu igre.

Tada je propustio nekoliko brejk lopti, od kojih su neke bili i prilike za set, ali se u svakom trenutku naš predstavnik izvlačio odličnim servisima i u taj brejku ostvario jedan od najvažnijih pehara u karijeri. Ne samo zbog važnosti turnira, nego i svega onoga što je proživeo i preživeo u poslednjih 18 meseci.

Postao je najniže rangirani šampion u Londonu (21. mesto) još od Gorana Ivaniševića 2001. godine i zaradio ček na više od dva i po miliona evra.

Dugo smo ga čekali, ali i dočekali! Novak Đoković ponovo igra kao u najboljim danima karijere...

Po četvrti put, osvojio je prestižni Vimbldon i stigao do svoje ukupno 13. grend slem titule!

Južnoafrikanac Kevin Anderson nije imao šta da traži protiv raspoloženog najboljeg srpskog tenisera, koji je bio ubedljiv - 3:0 (6:2, 6:2, 7:6).

Prva dva seta bili su kao preslikani, započeti Novakovim brejkom, pa sigurnom igrom do kraja. U trećem je Anderson popravio servis, dobio samopouzdanje, imao čak pet set lopti, ali nije uspeo da ih iskoristi, dok je Đoković iskoristio drugu od četiri meč lopti.

Jasno je bilo da je Anderson fizički daleko od maksimalnog nivoa, pošto je prethodno igrao četiri sata protiv Federera, a čak šest i po protiv Iznera. Imao je, ipak, u trećem setu snage da namuči našeg tenisera.

Bio je ovo njihov sedmi međusobni duel i šesta Novakova pobeda.

Srbijo, pokloni mu se! Novak Đoković se vratio u velikom stilu i uzeo peti trofej na Vimbldonu, a 13. grend slem pehar u karijeri pritom se vrativši u Top 10 svetske liste! pošto je u finalu slavio protiv Kevina Andersona. Bilo je ovo njegovo najkraće grend slem finale u karijeri pošto ga je završio

Kakva momčina - dao je sve od sebe ni bi li mogli da na miru gledamo finale Svetskog prevensta u fudbalu, ali nije u potpunosti uspeo završivši borbu za pozlaćeni trofej 25 minuta pre kraja prvog poluvremena obračuna Francuske i Hrvatske. E, to je naš Novak! Šalu na stranu, ali najbolji srpski sportista svih vremena ponovo je učinio nešto nereovatno jer kada su svi osim njega i njegove okoline mislili da je završio sa vrhunskim tenisom on se vartio i to u velikom, najvećem stilu! U finalu najvećeg, nabogatijeg i najprestižnijeg grend slema na svetu, njegovom petom u Londonu savladao je u tri gotovo besprekorna seta čoveka koji je zibacio Rodžera Federera. Rezultata je na kraju bio 6:2, 6:2 i 7:6 (3).

Od početka je krenulo naopako za Kevina Andersona koji je prilično stegnuto ušao u finale. Naš as je stigao do brejk lopte, a onda je usledila dupla servis greška i od tada je uzeo dizgine finala u svoje ruke i nije ih puštao. Veoma slična situacija je viđena i u drugom setu, dva brejka našeg asa i slaba igra i pomalo uyplašena igra njegovg protivnika koji je samo gledao šta se zbiva. Digao se tek u trećem setu kada je imao i pet set lopti, ali je Novak uspeo nekako do dogura do tej-brejka u kojem je izdominirao. 

Klasa je večna, forma je prolazna...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rus

15.07.2018 17:54

Svaka cast brate

ODGOVORITE