Шта ће Партизан послије повреде Николића?!

Ожеговић, Јовановић, нови нападач или Гомеш сам у шпицу?! Максимално девет утакмица без новајлије из Спартака!

Фудбал 15.07.2018 | 20:45
Шта ће Партизан послије повреде Николића?!
Повреда Немање Николића, зарађена на тренингу у Никшићу, а пријављена тек по окончању сусрета са Рударом, из корена ремети планове Партизана пред наставак похода ка групној фази Лиге Европе. Према информацијама из Хумске, новајлија из Спартака ће наредних месец дана провести ван терена што ће за последицу имати и повлачење неких нужних потеза струке.

Извесно је да Николић мора да паузира четири седмице, а то значи да ће пропустити најмање седам, а максимално девет утакмица Парног ваљка у том периоду. У питању су реванш са Пљевљацима (четвртак, 20.30, ТВ Арена 1), с обзиром на резултат прве утакмице (3:0) и двомеч другог калификационог кола (26. јул и 2. август), па ако елиминише бољег из дуела Иртиш (Казахстан) – Тракаи (Литванија) сусрети треће калификационе рунде (9. и 16. август), а уз то и уводна четири кола Суперлиге Србије, чији почетак је заказан за наредни викенд (гостовања Раднику, Динаму и Земуну и дуел са Младости код куће).

На тим сусретима, Мирослав Ђукић ће морати да саставља тим без Немање Николића, што је потврдио клупски лекар, др Илија Росић.

„Немања има анатомску варијацију пателе,  која се на првом снимку магнетне резонанце показује као прелом, али није, јер је приказано обострано на додатном снимању.  Утврђено је  да на оба колена има одвојене обе чашице, што може бити урођено и не смета при спортским активностима. То је медицински познато као патела бипартита. Пошто је добио јак ударац на том  месту је  имобилисан, како би га прошло што пре. Играч мора  да мирује. Очекује се потпуни повратак на терен за око четири седмице“, стручно је објаснио Росић.

Изостанак Немање Николића стручни штаб Партизана може да надокнади на више начина. Најбезболнији јесте да клуб одложи планирану продају Огњена Ожеговића и прошлогодишњег потписника из Чукаричког упари са другим летњим новајлијом, Рикардом Гомшом. Ожеговићу је пре почетка такмичења предочено да је у другом плану и увелико се ради(ло) на његовом трансферу, али последња дешавања можда повуку ручну и задрже га на Топчидерском брду, бар док се ситуација са играчим кадром не поправи.

Имајући у виду да је Леандре Тавамба отишао у Саудјску Арбију, а да је Немања Николић повређен,Ђукићу би решење у промовисаној формацији 4-4-2 могао да буде Ђорђе Јовановић. Млади шпиц није пријављен за прво коло квалификација за Лигу Европе (чак ни на Б листу, иако испуњава захтеве!?), међутим, већ за наредно би без проблема могао да конкурише. Под условом да га  струка уопште види и да га стави на списак лиценцираних фудбалера. Поготово што у међувремену није реализован најављен одлазак у Бриж.

Трећа, можда најмање реална варијанта у овом тренутку, јесте да Партизан потражи новог шпица. Ако клуб процени да Ожеговић и(ли) Јовановић могу да надоместе привремени изостанак Немање Николића, онда нема ништа од те идеје. Мада, има заговорника тезе да је управо почетак сезоне толико осетљив и да усмерава малтене целу такмичарску годину, да не би било згорег довести појачање на позицији центарфора. Кад већ има толико утакмица и кад се на њима прави пробој ка Лиги Европе.

Или, на пример, да се Мирослав Ђукић врати на прошлосезонских 4-2-3-1 и Рикардо Гомеш буде најистуренији, а да се Николићево одсуство надомести попуњавањем везног реда.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар