Šta će Partizan poslije povrede Nikolića?!

Ožegović, Jovanović, novi napadač ili Gomeš sam u špicu?! Maksimalno devet utakmica bez novajlije iz Spartaka!

Fudbal 15.07.2018 | 20:45
Šta će Partizan poslije povrede Nikolića?!
Povreda Nemanje Nikolića, zarađena na treningu u Nikšiću, a prijavljena tek po okončanju susreta sa Rudarom, iz korena remeti planove Partizana pred nastavak pohoda ka grupnoj fazi Lige Evrope. Prema informacijama iz Humske, novajlija iz Spartaka će narednih mesec dana provesti van terena što će za posledicu imati i povlačenje nekih nužnih poteza struke.

Izvesno je da Nikolić mora da pauzira četiri sedmice, a to znači da će propustiti najmanje sedam, a maksimalno devet utakmica Parnog valjka u tom periodu. U pitanju su revanš sa Pljevljacima (četvrtak, 20.30, TV Arena 1), s obzirom na rezultat prve utakmice (3:0) i dvomeč drugog kalifikacionog kola (26. jul i 2. avgust), pa ako eliminiše boljeg iz duela Irtiš (Kazahstan) – Trakai (Litvanija) susreti treće kalifikacione runde (9. i 16. avgust), a uz to i uvodna četiri kola Superlige Srbije, čiji početak je zakazan za naredni vikend (gostovanja Radniku, Dinamu i Zemunu i duel sa Mladosti kod kuće).

Na tim susretima, Miroslav Đukić će morati da sastavlja tim bez Nemanje Nikolića, što je potvrdio klupski lekar, dr Ilija Rosić.

„Nemanja ima anatomsku varijaciju patele,  koja se na prvom snimku magnetne rezonance pokazuje kao prelom, ali nije, jer je prikazano obostrano na dodatnom snimanju.  Utvrđeno je  da na oba kolena ima odvojene obe čašice, što može biti urođeno i ne smeta pri sportskim aktivnostima. To je medicinski poznato kao patela bipartita. Pošto je dobio jak udarac na tom  mestu je  imobilisan, kako bi ga prošlo što pre. Igrač mora  da miruje. Očekuje se potpuni povratak na teren za oko četiri sedmice“, stručno je objasnio Rosić.

Izostanak Nemanje Nikolića stručni štab Partizana može da nadoknadi na više načina. Najbezbolniji jeste da klub odloži planiranu prodaju Ognjena Ožegovića i prošlogodišnjeg potpisnika iz Čukaričkog upari sa drugim letnjim novajlijom, Rikardom Gomšom. Ožegoviću je pre početka takmičenja predočeno da je u drugom planu i uveliko se radi(lo) na njegovom transferu, ali poslednja dešavanja možda povuku ručnu i zadrže ga na Topčiderskom brdu, bar dok se situacija sa igračim kadrom ne popravi.

Imajući u vidu da je Leandre Tavamba otišao u Saudjsku Arbiju, a da je Nemanja Nikolić povređen,Đukiću bi rešenje u promovisanoj formaciji 4-4-2 mogao da bude Đorđe Jovanović. Mladi špic nije prijavljen za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope (čak ni na B listu, iako ispunjava zahteve!?), međutim, već za naredno bi bez problema mogao da konkuriše. Pod uslovom da ga  struka uopšte vidi i da ga stavi na spisak licenciranih fudbalera. Pogotovo što u međuvremenu nije realizovan najavljen odlazak u Briž.

Treća, možda najmanje realna varijanta u ovom trenutku, jeste da Partizan potraži novog špica. Ako klub proceni da Ožegović i(li) Jovanović mogu da nadomeste privremeni izostanak Nemanje Nikolića, onda nema ništa od te ideje. Mada, ima zagovornika teze da je upravo početak sezone toliko osetljiv i da usmerava maltene celu takmičarsku godinu, da ne bi bilo zgoreg dovesti pojačanje na poziciji centarfora. Kad već ima toliko utakmica i kad se na njima pravi proboj ka Ligi Evrope.

Ili, na primer, da se Miroslav Đukić vrati na prošlosezonskih 4-2-3-1 i Rikardo Gomeš bude najistureniji, a da se Nikolićevo odsustvo nadomesti popunjavanjem veznog reda.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar