Дешан: Немамо искуство, али имамо квалитет!

Селектор Француске Дидије Дешан рекао је да је финале увек посебна утакмица на било ком такмичењу, јер екипе имају "бољи или другачији" приступ.

Фудбал 15.07.2018 | 13:15
Дешан: Немамо искуство, али имамо квалитет!
"Када смо били у финалу Европског првенства 2016. године имали смо један приступ, другачији. Финална утакмица је увек посебан догађај и екипе ту имају бољи или другачији приступ", рекао је Дешан.

Француска ће сутра играти у финалу Светског првенства против Хрватске, а Дешан је рекао да је његовој екипи привилегија што се нашла у финалу.

"Само учешће у финалу је велика привилегија за нас. Како се припремити за финале? Три речи су довољне: Позитивност, концентрација и самопоуздање. Тако се најбоље припремате за утакмицу као што је финале".

Он каже да је велика разлика у екипи од оне која је поражена од Португала у финалу Европског првенства 2016. године.

"Имамо у потпуности другу групу играча. Имам 14 нових играча, оних који нису играли на ЕП. Немамо искуство, али имамо квалитет. Хрватска има неке искусније играче који играју у озбиљним клубовима. На овом првенству смо имали веома искусне противнике и свакако смо успели да победимо. У сваком случају, мој тим је млад, али знају шта се догодило 2016. године, као и ја. Покушаћемо да се то не понови", рекао је Дешан.

Он је додао да нема еуфорије, већ да је екипа "само срећна што игра у финалу".

Селектор Француске је рекао да нема много разлике наступати на Мундијалу као играч и као тренер, али да сцена ипак припада фудбалерима, а не људима на клупи.

Француска и Хрватска играју у недељу од 17х на стадиону Лужњики у Москви финале Светског првенства у фудбалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар