Dešan: Nemamo iskustvo, ali imamo kvalitet!

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je da je finale uvek posebna utakmica na bilo kom takmičenju, jer ekipe imaju "bolji ili drugačiji" pristup.

Fudbal 15.07.2018 | 13:15
Dešan: Nemamo iskustvo, ali imamo kvalitet!
"Kada smo bili u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine imali smo jedan pristup, drugačiji. Finalna utakmica je uvek poseban događaj i ekipe tu imaju bolji ili drugačiji pristup", rekao je Dešan.

Francuska će sutra igrati u finalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske, a Dešan je rekao da je njegovoj ekipi privilegija što se našla u finalu.

"Samo učešće u finalu je velika privilegija za nas. Kako se pripremiti za finale? Tri reči su dovoljne: Pozitivnost, koncentracija i samopouzdanje. Tako se najbolje pripremate za utakmicu kao što je finale".

On kaže da je velika razlika u ekipi od one koja je poražena od Portugala u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine.

"Imamo u potpunosti drugu grupu igrača. Imam 14 novih igrača, onih koji nisu igrali na EP. Nemamo iskustvo, ali imamo kvalitet. Hrvatska ima neke iskusnije igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. Na ovom prvenstvu smo imali veoma iskusne protivnike i svakako smo uspeli da pobedimo. U svakom slučaju, moj tim je mlad, ali znaju šta se dogodilo 2016. godine, kao i ja. Pokušaćemo da se to ne ponovi", rekao je Dešan.

On je dodao da nema euforije, već da je ekipa "samo srećna što igra u finalu".

Selektor Francuske je rekao da nema mnogo razlike nastupati na Mundijalu kao igrač i kao trener, ali da scena ipak pripada fudbalerima, a ne ljudima na klupi.

Francuska i Hrvatska igraju u nedelju od 17h na stadionu Lužnjiki u Moskvi finale Svetskog prvenstva u fudbalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar