И за ово играју: Најбогатија награда икада на СП!

ФИФА је одредила највеће новчане награде икада на Мундијалу, а Француска и Хрватска су већ зарадили више него шампион света 2006. године.

Фудбал 15.07.2018 | 15:15
И за ово играју: Најбогатија награда икада на СП!
Француска и Хрватска се у недељу (17 часова, Москва) боре за титулу првака света, али и за озбиљну новчану награду која им сигурно у овом тренутку није на памети.

Највећи икада наградни фонд који је ФИФА спремила износи 791 милион долара, а од тога ће директно 400 милиона долара бити подељено репрезентацијама учесницима Светског првенства на основу учинка на овом турнира.

Тако су они који су своје учешће завршили у групној фази, међу њима и Србија, зарадили по 8 милиона евра, док 12.000.000 следи онима који су стигли до прве нокаут рунде.

По 16 милиона долара добијају четвртфиналисти (Бразил, Уругвај, Шведска и Русија), док су награде очекивано највише за четири најбоље пласиране репрезентације. 

Енглеској следи 22 милиона долара, Белгијанцима 24, а о последњој "подели" одлучује се сутра.

Победник Светског првенства добиће највећу икада новчану награду до сада у висини од 38 милиона долара, док пораженом следује 28!

То је три милиона долара више него што је следило шампиону света из 2014. године, односно осам више него што је то било у Јужноафричкој Републици 2010. Тада су награде значајно увећане, па је рецимо 2006. првак планете добијао око 19 милиона долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар