I za ovo igraju: Najbogatija nagrada ikada na SP!

FIFA je odredila najveće novčane nagrade ikada na Mundijalu, a Francuska i Hrvatska su već zaradili više nego šampion sveta 2006. godine.

Fudbal 15.07.2018 | 15:15
I za ovo igraju: Najbogatija nagrada ikada na SP!
Francuska i Hrvatska se u nedelju (17 časova, Moskva) bore za titulu prvaka sveta, ali i za ozbiljnu novčanu nagradu koja im sigurno u ovom trenutku nije na pameti.

Najveći ikada nagradni fond koji je FIFA spremila iznosi 791 milion dolara, a od toga će direktno 400 miliona dolara biti podeljeno reprezentacijama učesnicima Svetskog prvenstva na osnovu učinka na ovom turnira.

Tako su oni koji su svoje učešće završili u grupnoj fazi, među njima i Srbija, zaradili po 8 miliona evra, dok 12.000.000 sledi onima koji su stigli do prve nokaut runde.

Po 16 miliona dolara dobijaju četvrtfinalisti (Brazil, Urugvaj, Švedska i Rusija), dok su nagrade očekivano najviše za četiri najbolje plasirane reprezentacije. 

Engleskoj sledi 22 miliona dolara, Belgijancima 24, a o poslednjoj "podeli" odlučuje se sutra.

Pobednik Svetskog prvenstva dobiće najveću ikada novčanu nagradu do sada u visini od 38 miliona dolara, dok poraženom sleduje 28!

To je tri miliona dolara više nego što je sledilo šampionu sveta iz 2014. godine, odnosno osam više nego što je to bilo u Južnoafričkoj Republici 2010. Tada su nagrade značajno uvećane, pa je recimo 2006. prvak planete dobijao oko 19 miliona dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar