''Четврти смо, али нисмо међу најбоље четири''

Селектор Енглеске Гарет Саутгејт био је искрен после пораза од Белгије у вези са тим где се тренутно налазе Енглези као фудбалска репрезентација.

Фудбал 15.07.2018 | 14:45
''Четврти смо, али нисмо међу најбоље четири''
Они су Светско првенство у Русији завршили на четвртом месту и са два пораза. Прво у полуфиналу од Хрватске после преокрета у продужецима (1:2) а онда и у мечу за треће место од Белгије 0:2.

У обе утакмице, противници су били бољи па је енглеска "Ит'с цоминг хоме" (Враћа се кући) еуфорија последњих дана спласла.

"На крају сам поносан на оно што смо урадили. Не гајим илузије у вези са тим где се тренутно налазимо; завршили смо првенство на четвртом месту, али нисмо још увек међу четири најбоље екипе, ми то знамо и никад се нисмо крили иза тога", рекао је Саутгејт после утакмице са Белгијом.

С обзиром на то у каквом су расположењу и са каквим очекивањима испраћени из Енглеске у Русију, резултат који су Кејн и остали постигли је скоро раван сензацији.

"Против најбољих тимова смо излазили кратких рукава, али смо прошли дивну авантуру и стекли искуства која ће добро доћи овој групи играча и штабу у будућности. Не бих могао ништа више да тражим од играча данас или током седам недеља колико смо радили заједно", подвукао је селектор "Три лава".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар