''Četvrti smo, ali nismo među najbolje četiri''

Selektor Engleske Garet Sautgejt bio je iskren posle poraza od Belgije u vezi sa tim gde se trenutno nalaze Englezi kao fudbalska reprezentacija.

Fudbal 15.07.2018 | 14:45
''Četvrti smo, ali nismo među najbolje četiri''
Oni su Svetsko prvenstvo u Rusiji završili na četvrtom mestu i sa dva poraza. Prvo u polufinalu od Hrvatske posle preokreta u produžecima (1:2) a onda i u meču za treće mesto od Belgije 0:2.

U obe utakmice, protivnici su bili bolji pa je engleska "It's coming home" (Vraća se kući) euforija poslednjih dana splasla.

"Na kraju sam ponosan na ono što smo uradili. Ne gajim iluzije u vezi sa tim gde se trenutno nalazimo; završili smo prvenstvo na četvrtom mestu, ali nismo još uvek među četiri najbolje ekipe, mi to znamo i nikad se nismo krili iza toga", rekao je Sautgejt posle utakmice sa Belgijom.

S obzirom na to u kakvom su raspoloženju i sa kakvim očekivanjima ispraćeni iz Engleske u Rusiju, rezultat koji su Kejn i ostali postigli je skoro ravan senzaciji.

"Protiv najboljih timova smo izlazili kratkih rukava, ali smo prošli divnu avanturu i stekli iskustva koja će dobro doći ovoj grupi igrača i štabu u budućnosti. Ne bih mogao ništa više da tražim od igrača danas ili tokom sedam nedelja koliko smo radili zajedno", podvukao je selektor "Tri lava".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar