Мартинес: Хтјели смо титулу, али исписали смо историју!

Селектор Белгије Роберто Мартинес рекао је да је његова репрезентација остварила историјски успех у Русији и изразио наду да ће се она још поправити до наредног великог такмичења.

Фудбал 15.07.2018 | 14:15
Мартинес: Хтјели смо титулу, али исписали смо историју!
Белгијанци су у мечу за треће место победили Енглеску са 2:0, показали да су боља екипа и остали једино иза Хрватске и Француске које тек треба да играју у финалу.

Током утакмице са Енглезима, видело се да ту победу више желе Азар, Лукаку, Де Брејне, Меније и екипа. Мартинес каже да су хтели и Мундијал, али...

"Желели смо да победимо. Када победите Бразил и уђете у полуфинале, онда се фокусирате на то да освојите Светско првенство. Али треба бити реалан када завршите турнир и погледате уназад. Ови играчи су написали историју у Белгији и то је све што је битно. Ови играчи заслужују то признање", рекао је Мартинес.

Француска није деловала убедљиво на старту првенства када се једва и срећно провукла већ у првом мечу против Аустралије, али се видело да ту има талента.

Тај таленат је превладао у полуфиналу јер су "Триколори" са 1:0 против Белгије прошли у завршницу. Упркос томе, Белгијанци немају разлога да жале јер су надмашили резултат генерације која је 1986. била четврта на СП.

"Генерација из Мексика је права инспирација и визија за све фудбалере у Белгији. Сада је ова група играча то превазишла и то је историјски успех; требало је да прођу 32 године да бисмо били у овој позицији и то је велико задовољство и успех. Начин на који смо то постигли – фудбал који смо играли је белгијски, то је наш бренд. И заједништво и флексибилност и тактика показују шта хоћемо да будемо у фудбалу", додаје белгијски селектор који ће Русију памтити само по добром.

"Било је лепо и успешно путовање, али у фудбалу гледате напред и покушавате да напредујете до следеће прилике која вам се укаже".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар