Martines: Htjeli smo titulu, ali ispisali smo istoriju!

Selektor Belgije Roberto Martines rekao je da je njegova reprezentacija ostvarila istorijski uspeh u Rusiji i izrazio nadu da će se ona još popraviti do narednog velikog takmičenja.

Fudbal 15.07.2018 | 14:15
Martines: Htjeli smo titulu, ali ispisali smo istoriju!
Belgijanci su u meču za treće mesto pobedili Englesku sa 2:0, pokazali da su bolja ekipa i ostali jedino iza Hrvatske i Francuske koje tek treba da igraju u finalu.

Tokom utakmice sa Englezima, videlo se da tu pobedu više žele Azar, Lukaku, De Brejne, Menije i ekipa. Martines kaže da su hteli i Mundijal, ali...

"Želeli smo da pobedimo. Kada pobedite Brazil i uđete u polufinale, onda se fokusirate na to da osvojite Svetsko prvenstvo. Ali treba biti realan kada završite turnir i pogledate unazad. Ovi igrači su napisali istoriju u Belgiji i to je sve što je bitno. Ovi igrači zaslužuju to priznanje", rekao je Martines.

Francuska nije delovala ubedljivo na startu prvenstva kada se jedva i srećno provukla već u prvom meču protiv Australije, ali se videlo da tu ima talenta.

Taj talenat je prevladao u polufinalu jer su "Trikolori" sa 1:0 protiv Belgije prošli u završnicu. Uprkos tome, Belgijanci nemaju razloga da žale jer su nadmašili rezultat generacije koja je 1986. bila četvrta na SP.

"Generacija iz Meksika je prava inspiracija i vizija za sve fudbalere u Belgiji. Sada je ova grupa igrača to prevazišla i to je istorijski uspeh; trebalo je da prođu 32 godine da bismo bili u ovoj poziciji i to je veliko zadovoljstvo i uspeh. Način na koji smo to postigli – fudbal koji smo igrali je belgijski, to je naš brend. I zajedništvo i fleksibilnost i taktika pokazuju šta hoćemo da budemo u fudbalu", dodaje belgijski selektor koji će Rusiju pamtiti samo po dobrom.

"Bilo je lepo i uspešno putovanje, ali u fudbalu gledate napred i pokušavate da napredujete do sledeće prilike koja vam se ukaže".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar