То је то: Азар потврдио да иде!

Намигнуо Реалу, креће посао од 150. 000. 000 евра! Мадриђани остали крактих рукава за прве три мете, због чега се чини да су најближи Белгијанцу.  Азар очарао свет, па разочарао Челси! Један од најбољих фудбалера на овогодишњем Мундијалу није заслужио да наредне сезоне игра у Лиги Европе. . .

Фудбал 15.07.2018 | 23:45
То је то: Азар потврдио да иде!
Азар најавио прелазак у Реал Мадрид? Светско првенство је за Едена Азара и Белгију завршено победом над Енглеском у борби за треће место, али тек сада следи прелазни рок.

Један од најбољих играча Белгије рекао је да је "можда време за нешто другачије после шест дивних година на Стамфорд Бриџу".

Последњих неколико дана спекулише се да Реал Мадрид жели Азара као наследника Кристијана Роналда и да је спреман да плати Челсију 170 милиона евра.

"Сви знате моју жељену дестинацију. Могу да одлучим да ли ћу да останем или одем, али Челси доноси коначну одлуку да ли хоће да ме пусти да идем", казао је Азар после утакмице са Енглеском.

На првенству у Русији је дао три гола, а његова репрезентација је завршила на трећем месту. У Челсију је од јуна 2012. и има још две године уговора, али је још прошлог лета разматрао одлазак рекавши да би саслушао понуду Реала.

Додуше, тада је рекао и да би могао да остане у Челсију још много година.

"Сви имамо своје снове. Можда би могла да буде Шпанија, али можда и останак у Челсију", рекао је Азар.

Ако је ико имао дилему да ли је Еден Азар фантастичан фудбалер - после овогодишњег Светског првенства у Русији је сигурно више нема. 

Капитен репрезентације Белгије забележио је три гола и две асистенције на Мундијалу и повео свој државни тим до светске бронзане медаље, највећег успеха у историји овог спорта, а толико још добрих потеза не може да се "очита" у најважнијим статистичким параметрима.

Диктирао је темпо свог тима, сакривао лопту када је то требало, дриблао је и излуђивао противничке играче - и био је један од фудбалера које је уживање гледати на овом Мундијалу!

Многи сматрају и да је укупно најбољи фудбалер Светског првенства, и не би било неко изненађење да му припадне то ласкаво признање, мада је он сам после меча рекао да ће то сигурно добити неко од финалиста - и у шали је додао:

"Златну лопту бих дао себи, али не бирам ја!", рекао је Азар уз осмех.

Ако су ту изјаву навијачи Челсија дочекали насмејани, и ако им је од његових добрих потеза којима се стављао у ранг најбољих фудбалера "играло срце", сигурно им није било свеједно када је Еден Азар после победе над Енглеском говорио и о својој будућности...

Није тајна да је имао "просечну" сезону у Челсију, тим је обезбедио "само" Лигу Европе, а Азар није играо тако лепршаво и због тога Белгијанац није могао да "искочи" као у репрезентацији.

Због Контеовог система морао је да игра и на позицијама које му нису драге, попут "лажног нападача" где ни близу нисмо могли да видимо сав његов таленат, преговори око уговори су се растегли, а као да је све то заједно утицало на њега и натерало га да овог лета добро поразмисли о наредном потезу и смело каже да је време за растанак.

Некад је довољно тек неколико реченица да подигне прашину, а оне из уста Едена Азара наговештавају још један бомабстичан трансфер овог лета. Белгијанац је без устручавања саопштио да му се иде из Челсија и тиме себе препоручио за бели дрес Реал Мадрида.

Откако је почело да се прича о одласку Кристијана Роналда у Јувентус, „десетка“ Плаваца се налази у кругу најужих кандидата да га замени. С тим да није био прва опција. Флорентино Перез је желео – и даљежели, иако пише саопштења – Нејмара, помињало се и Килијан Мбапе, али двојац из Пари Сен Жермена је недоступан, јер је тек окончао прву годину уговора на Парку принчева, мада нема сумње да ће Реал Бразилца напасти већ следећег лета. Затим, Хари Кејн, но чврст и богат уговор са Тотенхемом спутава намере актуелног првака Европе. Остаје као најлогичније решење за овај прелазни рок Еден Азар. Поготово после блиставих издања на Мундијалу.

Скривен изда зида саграђеног на утакмицама белгијске репрезентације, 27-годишњи крилни нападач је ћутао. Све до данас. А кад је освојио бронзу, усталасао је фудбалску Европу.

„После шест изванредних година у Челсију можда је време да истражим нешто другачије. Поготово после овог Мундијала. Могу да одлучим да ли ми се остаје или иде, али је Челси тај који ће на крају пресећи. Уколико жели да ме прода. Знам где желим да идем, а знате и ви моју омиљени дестинацију“, рекао је Азарновинарима на стадиону Лужњики, неколико минута пошто је голом за 2:0 оверио тријумф над Енглеском.

Ниједном речју Азар није поменуо Реал, али је из онога што је раније причао о краљевском клубу јасно да жели на „Сантјаго Бернабеу“. Нарочито сад кад се отворио простор селидбом Роналда у Торино. Мадриђани имају и новца, пошто годинама нису издвајали велике суме за трансфере и у прилици су да потроше огромна средства. Званичне понуде нема, но извесно је да Флорентино Перез после свега што се дешавало минулих седмица (неочекиван одлазак Зинедина Зидана и исто таква продаја Кристијана Роналда) мора да реагује довођењем најмање једне светске звезде.

Једини, али не мали, проблем је сазнање да и Барселона жели Азара. Према неким информацијама, 150.000.000 биће довољно да Челси подигне рампу, а кокетирање играча са Мадриђанима вероватно ће бацити Каталонце у други план. Кључеве посла држи Роман Абрамовић, но како за клуба са Стамфорд бриџа наредне сезоне нема Лиге шампиона, јасно је због чега Азар жели трансфер. Буде ли упоран, као што су на пример, Луис Суарез или Фелипе Кутињо кад су се селили у Барселону, неће имати Плавци чиме да га задрже. Чак ни променом тренера.

„Знали смо већ неко време да ће Сари постати наш нови тренер. Питате ме да ли је добро решење. Ако ми дозволи да освојимо трофеје – да. Дрис Мертенс ми је рекао да је добар стручњак. Мораћемо да запнемо. То је тај италијански стил. Мада, навикли смо на њега под вођством Антонија Контеа“, додао је Еден Азар, коме уговор истиче у јуну 2020.

Тренутно у Лондону зарађује 11.500.000 по сезони. Одбио је понуду вредну 17.500.000. У Реалу би ишао вероватно преко 20.000.000.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар