To je to: Azar potvrdio da ide!

Namignuo Realu, kreće posao od 150. 000. 000 evra! Madriđani ostali kraktih rukava za prve tri mete, zbog čega se čini da su najbliži Belgijancu.  Azar očarao svet, pa razočarao Čelsi! Jedan od najboljih fudbalera na ovogodišnjem Mundijalu nije zaslužio da naredne sezone igra u Ligi Evrope. . .

Fudbal 15.07.2018 | 23:45
To je to: Azar potvrdio da ide!
Azar najavio prelazak u Real Madrid? Svetsko prvenstvo je za Edena Azara i Belgiju završeno pobedom nad Engleskom u borbi za treće mesto, ali tek sada sledi prelazni rok.

Jedan od najboljih igrača Belgije rekao je da je "možda vreme za nešto drugačije posle šest divnih godina na Stamford Bridžu".

Poslednjih nekoliko dana spekuliše se da Real Madrid želi Azara kao naslednika Kristijana Ronalda i da je spreman da plati Čelsiju 170 miliona evra.

"Svi znate moju željenu destinaciju. Mogu da odlučim da li ću da ostanem ili odem, ali Čelsi donosi konačnu odluku da li hoće da me pusti da idem", kazao je Azar posle utakmice sa Engleskom.

Na prvenstvu u Rusiji je dao tri gola, a njegova reprezentacija je završila na trećem mestu. U Čelsiju je od juna 2012. i ima još dve godine ugovora, ali je još prošlog leta razmatrao odlazak rekavši da bi saslušao ponudu Reala.

Doduše, tada je rekao i da bi mogao da ostane u Čelsiju još mnogo godina.

"Svi imamo svoje snove. Možda bi mogla da bude Španija, ali možda i ostanak u Čelsiju", rekao je Azar.

Ako je iko imao dilemu da li je Eden Azar fantastičan fudbaler - posle ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Rusiji je sigurno više nema. 

Kapiten reprezentacije Belgije zabeležio je tri gola i dve asistencije na Mundijalu i poveo svoj državni tim do svetske bronzane medalje, najvećeg uspeha u istoriji ovog sporta, a toliko još dobrih poteza ne može da se "očita" u najvažnijim statističkim parametrima.

Diktirao je tempo svog tima, sakrivao loptu kada je to trebalo, driblao je i izluđivao protivničke igrače - i bio je jedan od fudbalera koje je uživanje gledati na ovom Mundijalu!

Mnogi smatraju i da je ukupno najbolji fudbaler Svetskog prvenstva, i ne bi bilo neko iznenađenje da mu pripadne to laskavo priznanje, mada je on sam posle meča rekao da će to sigurno dobiti neko od finalista - i u šali je dodao:

"Zlatnu loptu bih dao sebi, ali ne biram ja!", rekao je Azar uz osmeh.

Ako su tu izjavu navijači Čelsija dočekali nasmejani, i ako im je od njegovih dobrih poteza kojima se stavljao u rang najboljih fudbalera "igralo srce", sigurno im nije bilo svejedno kada je Eden Azar posle pobede nad Engleskom govorio i o svojoj budućnosti...

Nije tajna da je imao "prosečnu" sezonu u Čelsiju, tim je obezbedio "samo" Ligu Evrope, a Azar nije igrao tako lepršavo i zbog toga Belgijanac nije mogao da "iskoči" kao u reprezentaciji.

Zbog Konteovog sistema morao je da igra i na pozicijama koje mu nisu drage, poput "lažnog napadača" gde ni blizu nismo mogli da vidimo sav njegov talenat, pregovori oko ugovori su se rastegli, a kao da je sve to zajedno uticalo na njega i nateralo ga da ovog leta dobro porazmisli o narednom potezu i smelo kaže da je vreme za rastanak.

Nekad je dovoljno tek nekoliko rečenica da podigne prašinu, a one iz usta Edena Azara nagoveštavaju još jedan bomabstičan transfer ovog leta. Belgijanac je bez ustručavanja saopštio da mu se ide iz Čelsija i time sebe preporučio za beli dres Real Madrida.

Otkako je počelo da se priča o odlasku Kristijana Ronalda u Juventus, „desetka“ Plavaca se nalazi u krugu najužih kandidata da ga zameni. S tim da nije bio prva opcija. Florentino Perez je želeo – i dalježeli, iako piše saopštenja – Nejmara, pominjalo se i Kilijan Mbape, ali dvojac iz Pari Sen Žermena je nedostupan, jer je tek okončao prvu godinu ugovora na Parku prinčeva, mada nema sumnje da će Real Brazilca napasti već sledećeg leta. Zatim, Hari Kejn, no čvrst i bogat ugovor sa Totenhemom sputava namere aktuelnog prvaka Evrope. Ostaje kao najlogičnije rešenje za ovaj prelazni rok Eden Azar. Pogotovo posle blistavih izdanja na Mundijalu.

Skriven izda zida sagrađenog na utakmicama belgijske reprezentacije, 27-godišnji krilni napadač je ćutao. Sve do danas. A kad je osvojio bronzu, ustalasao je fudbalsku Evropu.

„Posle šest izvanrednih godina u Čelsiju možda je vreme da istražim nešto drugačije. Pogotovo posle ovog Mundijala. Mogu da odlučim da li mi se ostaje ili ide, ali je Čelsi taj koji će na kraju preseći. Ukoliko želi da me proda. Znam gde želim da idem, a znate i vi moju omiljeni destinaciju“, rekao je Azarnovinarima na stadionu Lužnjiki, nekoliko minuta pošto je golom za 2:0 overio trijumf nad Engleskom.

Nijednom rečju Azar nije pomenuo Real, ali je iz onoga što je ranije pričao o kraljevskom klubu jasno da želi na „Santjago Bernabeu“. Naročito sad kad se otvorio prostor selidbom Ronalda u Torino. Madriđani imaju i novca, pošto godinama nisu izdvajali velike sume za transfere i u prilici su da potroše ogromna sredstva. Zvanične ponude nema, no izvesno je da Florentino Perez posle svega što se dešavalo minulih sedmica (neočekivan odlazak Zinedina Zidana i isto takva prodaja Kristijana Ronalda) mora da reaguje dovođenjem najmanje jedne svetske zvezde.

Jedini, ali ne mali, problem je saznanje da i Barselona želi Azara. Prema nekim informacijama, 150.000.000 biće dovoljno da Čelsi podigne rampu, a koketiranje igrača sa Madriđanima verovatno će baciti Katalonce u drugi plan. Ključeve posla drži Roman Abramović, no kako za kluba sa Stamford bridža naredne sezone nema Lige šampiona, jasno je zbog čega Azar želi transfer. Bude li uporan, kao što su na primer, Luis Suarez ili Felipe Kutinjo kad su se selili u Barselonu, neće imati Plavci čime da ga zadrže. Čak ni promenom trenera.

„Znali smo već neko vreme da će Sari postati naš novi trener. Pitate me da li je dobro rešenje. Ako mi dozvoli da osvojimo trofeje – da. Dris Mertens mi je rekao da je dobar stručnjak. Moraćemo da zapnemo. To je taj italijanski stil. Mada, navikli smo na njega pod vođstvom Antonija Kontea“, dodao je Eden Azar, kome ugovor ističe u junu 2020.

Trenutno u Londonu zarađuje 11.500.000 po sezoni. Odbio je ponudu vrednu 17.500.000. U Realu bi išao verovatno preko 20.000.000.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar