Ново суђење за убиство Ђинђића?

Предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да ће "учнити све да се обнови поступак" за убиство бившег премијера Србије Зорана Ђинђића "због битних кршења Закона о кривичном постуку".

Србија 14.07.2018 | 13:06
Ново суђење за убиство Ђинђића?
Шешељ је оцијенио да су суђења оптуженима за убиство била режирана и да пресуде не могу да опстану.

"Ната Месаровић није могла бити предсједник судског вијећа /Посебног одјељења Окружног суда/ у том случају, јер је претходно била изабрана за судију Врховног суда, а онда јој је /предсједник Врховног суда/ Вида Петровић Шкеро дала рјешење на годину дана да ради у Окружном суду", рекао је Шешељ новинарима испред Специјалног суда.

Он је рекао како је, послије годину дана Месаровићева требало да се врати у Врховни суд, али да је умјесто тога наставила да ради и као "нерегуларна особа водила поступак до краја и донијела пресуду".

Шешељ је оцијенио да је од првооптуженог Звездана Јовановића изнуђено да потпише лажно признање убиства Ђинђића, а потписала га је и адвокат Весна Радомировић која није присуствовала том саслушању, чиме је починила "тешко кривично дјело".

"Она ће у затвор, а поступак се мора обновити", рекао је Шешељ.

(Вијести)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

хммммм

14.07.2018 11:15

Тако је Војо,буди њихов адвокат,јер су људи невини у затвору као и ти леже а ни близу нису били дешавања ...Правда за легију и звелета..

ОДГОВОРИТЕ
Name

М. М.

14.07.2018 12:38

Г. Шешељ је причао да је побједио Хашки трибунал, па на крају му оста 10 г. Боље да не дира у ову пресуду, можда ће неки добити више него што су добили. Ова прича за студију је обична глупост. Она је као судија из Врховног упућена у Окружни гдје је завршила предмет. Ма гомила глупости. Да нису имали доказа не би их осудили. Што их Вучић не помичу је, ако смије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре М. М.

14.07.2018 13:36

Знаш ли шта си прокоментарисао? Ја бих рекао да ни теби није баш јасно.

Name

Иди бегал

14.07.2018 14:04

Лажни патриота, а у ствари удбаш.

ОДГОВОРИТЕ