Novo suđenje za ubistvo Đinđića?

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će "učniti sve da se obnovi postupak" za ubistvo bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića "zbog bitnih kršenja Zakona o krivičnom postuku".

Srbija 14.07.2018 | 13:06
Novo suđenje za ubistvo Đinđića?
Šešelj je ocijenio da su suđenja optuženima za ubistvo bila režirana i da presude ne mogu da opstanu.

"Nata Mesarović nije mogla biti predsjednik sudskog vijeća /Posebnog odjeljenja Okružnog suda/ u tom slučaju, jer je prethodno bila izabrana za sudiju Vrhovnog suda, a onda joj je /predsjednik Vrhovnog suda/ Vida Petrović Škero dala rješenje na godinu dana da radi u Okružnom sudu", rekao je Šešelj novinarima ispred Specijalnog suda.

On je rekao kako je, poslije godinu dana Mesarovićeva trebalo da se vrati u Vrhovni sud, ali da je umjesto toga nastavila da radi i kao "neregularna osoba vodila postupak do kraja i donijela presudu".

Šešelj je ocijenio da je od prvooptuženog Zvezdana Jovanovića iznuđeno da potpiše lažno priznanje ubistva Đinđića, a potpisala ga je i advokat Vesna Radomirović koja nije prisustvovala tom saslušanju, čime je počinila "teško krivično djelo".

"Ona će u zatvor, a postupak se mora obnoviti", rekao je Šešelj.

(Vijesti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

hmmmmm

14.07.2018 11:15

Tako je Vojo,budi njihov advokat,jer su ljudi nevini u zatvoru kao i ti leže a ni blizu nisu bili dešavanja ...Pravda za legiju i zveleta..

ODGOVORITE
Name

M. M.

14.07.2018 12:38

G. Šešelj je pričao da je pobjedio Haški tribunal, pa na kraju mu osta 10 g. Bolje da ne dira u ovu presudu, možda će neki dobiti više nego što su dobili. Ova priča za studiju je obična glupost. Ona je kao sudija iz Vrhovnog upućena u Okružni gdje je završila predmet. Ma gomila gluposti. Da nisu imali dokaza ne bi ih osudili. Što ih Vučić ne pomiču je, ako smije.

ODGOVORITE
Name

Re M. M.

14.07.2018 13:36

Znaš li šta si prokomentarisao? Ja bih rekao da ni tebi nije baš jasno.

Name

Idi begal

14.07.2018 14:04

Lažni patriota, a u stvari udbaš.

ODGOVORITE