Погба понуђен Барселони!

Мино Рајола посетио управу каталонског великана.

Фудбал 15.07.2018 | 17:45
Погба понуђен Барселони!
Није шала - Манчестер јунајтед жели да се реши Пола Погба што пре!

Својевремено најскупљи фудбалер планете, изгледа, броји последње дане као звезде Манчестер јунајтеда. Само неколико дана пошто је обелодањено да је Јувентус заинтересован да француског везисту поново доведе у Торино, са истока Иберијског полуострва осванула је бомбастична вест - Пол Погба је понуђен Барселони!

Добро познато лице, суперагент Мино Рајола виђен је пре неколико дана у Каталонији, где је обишао своје пријатеље у управи владара Шпаније. Комплетна посета одрађена је у најстрожој тајности. Чак је и каталонски дневник Мундо Депортиво, иначе јако добро упознат са дешавањима на стадиону Камп Ноу и потписник ексклузивне информације, до исте стигао данима пошто је састанак обављен.

Мино Рајола је у Барселони био само са једним циљем – да своје скупоцено воће прода Барселони и тако учини велику услугу и свом штићенику, али и Жозеу Мурињу.

Погба је, наводи се, заинтересован за промену средине и спреман је да пређе у клуб који ће му понудити мирније окружење и средину где може да постане интегрални део састава. Мурињо му је током прошле сезоне дао безброј шанси да се докаже и да заједно преброде евидентну кризу у игри, али је Погба само на моменте знао да покаже оно због чега је и плаћен готово 115.000.000 европских новчаница.

Због тога је Мурињо спреман да Погби покаже пут ка излазним вратима, а Рајола жели да види каква је клима у Барселони. Није тајна да је Барселона још лета 2015. године, уочи председничких избора у клубу, меркала Погбу. Данашњи директор Ерик Абидал био је део свите која се залагала за председничког кандидата Ђоана Лапорту и једно од предизборних обећања било је да ће Погба бити доведен из Јувентуса уколико буде изабран за првог човека клуба.

Данас су ствари значајно другачије. Да, Барселона мора под хитно да попуни везни ред после одласка Андреса Инијесте, Паулиња и све извеснијих трансфера Рафиње Алкантаре и Андреа Гомеса. Проблем је, јасно је, новац.

Барселона, упркос свим трансферима који су се и који би требало да се догоде, нема кеша за нови трансфер од девет цифара. Једино решење било би да Манчестер јунајтед пристане на драстично мање обештећење од очекиваног и да се оно креће у рангу од 60.000.000-70.000.000 евра. Јунајтед ће то, реално, тешко прихватити, мада ни Јувентус није спреман да понуди више.

Због тога је и даље прва жеља Барселоне Адријен Рабио. Млађи је и јефтинији од Пола Погбе, а својом филозофијом врло лако би се уклопио у систем Ернеста Валвердеа. С обзиром да је ушао у последњу годину уговора, Рабио би Барселону могао да изађе око 40.000.000 евра. Далеко мање чак и од минимума на који би Јунајтед евентуално пристао.

Истина, Јунајтеду је новац потребан. Не само да би продајом својевремено најскупљег фудбалера планете дало Жозеу Мурињу шансу да заиста издвоји озбиљан новац за Сергеја Милинковић Савића или Герета Бејла, већ би се систем ослободио играча који је протеклу сезону више посветио друштвеним мрежама и модним детаљима, него самој игри...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар