Pogba ponuđen Barseloni!

Mino Rajola posetio upravu katalonskog velikana.

Fudbal 15.07.2018 | 17:45
Pogba ponuđen Barseloni!
Nije šala - Mančester junajted želi da se reši Pola Pogba što pre!

Svojevremeno najskuplji fudbaler planete, izgleda, broji poslednje dane kao zvezde Mančester junajteda. Samo nekoliko dana pošto je obelodanjeno da je Juventus zainteresovan da francuskog vezistu ponovo dovede u Torino, sa istoka Iberijskog poluostrva osvanula je bombastična vest - Pol Pogba je ponuđen Barseloni!

Dobro poznato lice, superagent Mino Rajola viđen je pre nekoliko dana u Kataloniji, gde je obišao svoje prijatelje u upravi vladara Španije. Kompletna poseta odrađena je u najstrožoj tajnosti. Čak je i katalonski dnevnik Mundo Deportivo, inače jako dobro upoznat sa dešavanjima na stadionu Kamp Nou i potpisnik ekskluzivne informacije, do iste stigao danima pošto je sastanak obavljen.

Mino Rajola je u Barseloni bio samo sa jednim ciljem – da svoje skupoceno voće proda Barseloni i tako učini veliku uslugu i svom štićeniku, ali i Žozeu Murinju.

Pogba je, navodi se, zainteresovan za promenu sredine i spreman je da pređe u klub koji će mu ponuditi mirnije okruženje i sredinu gde može da postane integralni deo sastava. Murinjo mu je tokom prošle sezone dao bezbroj šansi da se dokaže i da zajedno prebrode evidentnu krizu u igri, ali je Pogba samo na momente znao da pokaže ono zbog čega je i plaćen gotovo 115.000.000 evropskih novčanica.

Zbog toga je Murinjo spreman da Pogbi pokaže put ka izlaznim vratima, a Rajola želi da vidi kakva je klima u Barseloni. Nije tajna da je Barselona još leta 2015. godine, uoči predsedničkih izbora u klubu, merkala Pogbu. Današnji direktor Erik Abidal bio je deo svite koja se zalagala za predsedničkog kandidata Đoana Laportu i jedno od predizbornih obećanja bilo je da će Pogba biti doveden iz Juventusa ukoliko bude izabran za prvog čoveka kluba.

Danas su stvari značajno drugačije. Da, Barselona mora pod hitno da popuni vezni red posle odlaska Andresa Inijeste, Paulinja i sve izvesnijih transfera Rafinje Alkantare i Andrea Gomesa. Problem je, jasno je, novac.

Barselona, uprkos svim transferima koji su se i koji bi trebalo da se dogode, nema keša za novi transfer od devet cifara. Jedino rešenje bilo bi da Mančester junajted pristane na drastično manje obeštećenje od očekivanog i da se ono kreće u rangu od 60.000.000-70.000.000 evra. Junajted će to, realno, teško prihvatiti, mada ni Juventus nije spreman da ponudi više.

Zbog toga je i dalje prva želja Barselone Adrijen Rabio. Mlađi je i jeftiniji od Pola Pogbe, a svojom filozofijom vrlo lako bi se uklopio u sistem Ernesta Valverdea. S obzirom da je ušao u poslednju godinu ugovora, Rabio bi Barselonu mogao da izađe oko 40.000.000 evra. Daleko manje čak i od minimuma na koji bi Junajted eventualno pristao.

Istina, Junajtedu je novac potreban. Ne samo da bi prodajom svojevremeno najskupljeg fudbalera planete dalo Žozeu Murinju šansu da zaista izdvoji ozbiljan novac za Sergeja Milinković Savića ili Gereta Bejla, već bi se sistem oslobodio igrača koji je proteklu sezonu više posvetio društvenim mrežama i modnim detaljima, nego samoj igri...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar