Гигантско појачање Милана: Џејмс за 5.900.000 евра!

Уговор на 2+1 годину.  Џејмс у Арманију за скоро 6 милиона долара! Амерички кошаркаш Мајк Џејмс нови је играч италијанског Арманија са којим ће потписати уговор вредан шест милиона долара.

Кошарка 16.07.2018 | 21:30
Гигантско појачање Милана: Џејмс за 5.900.000 евра!
Џејмс ће се прикључити Немањи Недовићу у Олимпији из Милана, а уговор је потписао на три године, што значи да ће годишње инкасирати мало мање од два милиона долара, преноси Спортандо.

Џејмс је минулу сезону провео у Панатинаикосу, клубу у који се вратио после једне полу-успешне полусезоне проведене у НБА, али са Грцима није могао да се договори око финансија.

Овим потписом Армани се обезбедио за наредне три године, тачније две плус једну опциону, што се тиче поентерског учинка екипе, нечега по чему је овај 27-годишњи бек познат.

Иза бившег члана НБА лигаша Финикса и Њу Орлеанса је статистички сјајна сезона у Евролиги, јер је просечно постизао 16,2 поена, уз 4,1 асистенцију по утакмици.

Ипак, остаје утисак да италијански гигант није научио из грешака начињених претходних сезона, па је опет решио да 'натрпа' странце и одличне индивидуалне играче, али да не мисли о изградњи тима као целине.

Олимпија Милано не престаје да "бомба" овога лета.

Најновије појачање италијанског евролигаша је Мајк Џејмс. Играч који је потписао званично трогодишњи уговор по формули 2+1, а за то време би требало да заради 5.900.000 евра према неким информацијама.

Са оваквим арсеналом очекује се да Олимпија коначно заврши у ТОП 8 ове сезоне после две ужасне сезоне.  Џејмс би требало да буде лидере овога тима, поготово знајући његове офанзивне способности.

Прошла сезона је била посебна за Џејмса. Почео ју је у НБА лиги са Финикс Сансима где је успросеку давао 11 поена и имао четири асистнције. Потом је трејдован у Њу Орлеанс, да би затим отишао у Европу и заиграо за Панатинаикос.

У Евролиги је давао 16 поена и имао четири асистенције и три скока по утакмици у просеку.

У исто време, Ендрју Гаудлок би требало да оде у Кину, а Кори Џеферсон у Дарушафаку.

Од већих појачања Олимпија је већ довела Немању Недовића и Џефа Брукса. Видећемо како ће Милано изгледати наредне сезоне.

Права енигма. На папиру то заиста делује респектабилно.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар