Gigantsko pojačanje Milana: Džejms za 5.900.000 evra!

Ugovor na 2+1 godinu.  Džejms u Armaniju za skoro 6 miliona dolara! Američki košarkaš Majk Džejms novi je igrač italijanskog Armanija sa kojim će potpisati ugovor vredan šest miliona dolara.

Košarka 16.07.2018 | 21:30
Gigantsko pojačanje Milana: Džejms za 5.900.000 evra!
Džejms će se priključiti Nemanji Nedoviću u Olimpiji iz Milana, a ugovor je potpisao na tri godine, što znači da će godišnje inkasirati malo manje od dva miliona dolara, prenosi Sportando.

Džejms je minulu sezonu proveo u Panatinaikosu, klubu u koji se vratio posle jedne polu-uspešne polusezone provedene u NBA, ali sa Grcima nije mogao da se dogovori oko finansija.

Ovim potpisom Armani se obezbedio za naredne tri godine, tačnije dve plus jednu opcionu, što se tiče poenterskog učinka ekipe, nečega po čemu je ovaj 27-godišnji bek poznat.

Iza bivšeg člana NBA ligaša Finiksa i Nju Orleansa je statistički sjajna sezona u Evroligi, jer je prosečno postizao 16,2 poena, uz 4,1 asistenciju po utakmici.

Ipak, ostaje utisak da italijanski gigant nije naučio iz grešaka načinjenih prethodnih sezona, pa je opet rešio da 'natrpa' strance i odlične individualne igrače, ali da ne misli o izgradnji tima kao celine.

Olimpija Milano ne prestaje da "bomba" ovoga leta.

Najnovije pojačanje italijanskog evroligaša je Majk Džejms. Igrač koji je potpisao zvanično trogodišnji ugovor po formuli 2+1, a za to vreme bi trebalo da zaradi 5.900.000 evra prema nekim informacijama.

Sa ovakvim arsenalom očekuje se da Olimpija konačno završi u TOP 8 ove sezone posle dve užasne sezone.  Džejms bi trebalo da bude lidere ovoga tima, pogotovo znajući njegove ofanzivne sposobnosti.

Prošla sezona je bila posebna za Džejmsa. Počeo ju je u NBA ligi sa Finiks Sansima gde je usproseku davao 11 poena i imao četiri asistncije. Potom je trejdovan u Nju Orleans, da bi zatim otišao u Evropu i zaigrao za Panatinaikos.

U Evroligi je davao 16 poena i imao četiri asistencije i tri skoka po utakmici u proseku.

U isto vreme, Endrju Gaudlok bi trebalo da ode u Kinu, a Kori Džeferson u Darušafaku.

Od većih pojačanja Olimpija je već dovela Nemanju Nedovića i Džefa Bruksa. Videćemo kako će Milano izgledati naredne sezone.

Prava enigma. Na papiru to zaista deluje respektabilno.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar