Мачка у џаку или пун погодак? Ајзеа Томас у Денверу!

Чувени плеј потписао на годину дана за екипу Николе Јокића за цифру од два милиона долара, пошто је наводно излечио проблематични десни кук.

Кошарка 16.07.2018 | 20:30
Мачка у џаку или пун погодак? Ајзеа Томас у Денверу!
Након што су обезбедили останак Николе Јокића потписавши уговор вредан близу 150 милиона долара за пет сезона, Денвер Нагетси су кренули са стварањем тима који ће се "вртети" око нашег центра.

Тако су прво мало ослободлили сада значајно оптерећени буџет, не би ли избегли казне за пребацивање НБА ограничења, пославши у Бруклин Нетсе Кенета Фарида и Дерела Артура, уз заштићени пик у првој рунди драфта 2019. и другој рунди 2020. у замену за Ајзеу Вајтхеда којем су одмах потом уручили отказ. Свеукупно, овим потезима су буџет клуба ослободили за око 21 милион долара па су кренули у куповину. И чини се да су одмах добро пазарили, истина потенцијалну "мачку у џаку" која би лако могла да буде и пун погодак.

У питању је чувени плеј Ајзеа Томас (29) који је прошле године доживео тешку повреду кука што је скупо коштало Кливленд Кавалирсе, пре свега у финалу, наравно. Некадашњи плеј Бостона је у последњој сезони у Масачусетсу постизао чак 28,9 поена по мечу, што довољно говори о каквом играчу је реч. Тај десни кук, који га је спречио да постане један од најбоље плаћених кошаркаша у лиги је очишћен и спремна за изазове, али колико ће издржати, остаје да се види.

Играч какав је Томас сигурно ће одговарати Николи Јокићу пошто је способан и да разиграва, али и да поентира.  Уговор са двоструким учесником Ол стар, који је минуле године играо и за Лејкерсе, потписан је на једну годину за два милиона долара.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар