Mačka u džaku ili pun pogodak? Ajzea Tomas u Denveru!

Čuveni plej potpisao na godinu dana za ekipu Nikole Jokića za cifru od dva miliona dolara, pošto je navodno izlečio problematični desni kuk.

Košarka 16.07.2018 | 20:30
Mačka u džaku ili pun pogodak? Ajzea Tomas u Denveru!
Nakon što su obezbedili ostanak Nikole Jokića potpisavši ugovor vredan blizu 150 miliona dolara za pet sezona, Denver Nagetsi su krenuli sa stvaranjem tima koji će se "vrteti" oko našeg centra.

Tako su prvo malo oslobodlili sada značajno opterećeni budžet, ne bi li izbegli kazne za prebacivanje NBA ograničenja, poslavši u Bruklin Netse Keneta Farida i Derela Artura, uz zaštićeni pik u prvoj rundi drafta 2019. i drugoj rundi 2020. u zamenu za Ajzeu Vajtheda kojem su odmah potom uručili otkaz. Sveukupno, ovim potezima su budžet kluba oslobodili za oko 21 milion dolara pa su krenuli u kupovinu. I čini se da su odmah dobro pazarili, istina potencijalnu "mačku u džaku" koja bi lako mogla da bude i pun pogodak.

U pitanju je čuveni plej Ajzea Tomas (29) koji je prošle godine doživeo tešku povredu kuka što je skupo koštalo Klivlend Kavalirse, pre svega u finalu, naravno. Nekadašnji plej Bostona je u poslednjoj sezoni u Masačusetsu postizao čak 28,9 poena po meču, što dovoljno govori o kakvom igraču je reč. Taj desni kuk, koji ga je sprečio da postane jedan od najbolje plaćenih košarkaša u ligi je očišćen i spremna za izazove, ali koliko će izdržati, ostaje da se vidi.

Igrač kakav je Tomas sigurno će odgovarati Nikoli Jokiću pošto je sposoban i da razigrava, ali i da poentira.  Ugovor sa dvostrukim učesnikom Ol star, koji je minule godine igrao i za Lejkerse, potpisan je na jednu godinu za dva miliona dolara.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar