Кад зуб изненада заболи

Најчешће посежемо за аналгетицима, али делотворним се показао и лед, као и со, мешавина соде-бикарбоне и воде. Можете и да две чајне кашичице жалфије, нане или камилице прелијете чашом кључале воде.

Здравље 13.07.2018 | 15:57
Кад зуб изненада заболи
АКО вас зуб изненада заболи, подразумева се, неопходно је да одете код зубара, јер то никада није добар знак. Али, шта да радите уколико вам се то деси током ноћи или на летовању? Постоје једноставни начини и средства који ће учинити да бол умине.

Најчешће посежемо за аналгетицима, али делотворним се показао и лед (држите га на образу 15 минута), затим со (једна кафена кашичица) растворена у чаши топле воде (тиме испирајте уста), а сличан резултат даје и мешавина соде-бикарбоне и воде. Можете и да две чајне кашичице жалфије, нане или камилице, у зависности од тога шта имате код куће прелијете чашом кључале воде и да, када одстоји, овом течношћу испирате уста.

Све је лако примењиво и на детету које вам се жали на зубобољу, а одраслима преостаје још једно решење - да у устима мућкају алкохол, све док болно место не утрне.
 
Новости
фото:интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар