Има ли напретка на путу ка ЕУ?

Савјет за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ разматраће данас у Бриселу напредак остварен у претприступном процесу, у свјетлу извјештаја Европске комисије за ову годину. На сједници ће бити ријечи и о билатералним односима у оквиру Споразума о стабилизовању и придруживању, као и о његовом спровођењу.

Босна и Херцеговина 13.07.2018 | 09:31
Има ли напретка на путу ка ЕУ?
Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак учествоваће на састанку Савјета за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ.

Делегацију ЕУ предводиће високи представник ЕУ за спољне послове и безбједоносну политику Федерика Могерини и комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЕУ

13.07.2018 07:58

Европа не познаје државно уређење каква је данашња БиХ. Ту су на сцени првенствено ултра десничарски режими са великом назнаком национал - социјализма у сва три тзв. конститутивна народа. Њихове вође то одлично користе да би и даље се одржали на власти, а ту им у многоме помажу и њихови тзв. конституенти који гласају за њих. У БиХ је "боље" бити Бошњак, Србин и Хрват од било чега другог, јер им то даје лажну гаранцију опстанка, а и ако то нисте онда вам се "лоше" пише. Онда о каквој ми БиХ говоримо, Европској, која то са оваквим уређењем неће никада постати, јер ју је Даyтон направио такву каква јесте и по том уставу нико ништа урадити не може у колико не дође до конзензуса сва три тзв. конститутивна народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

13.07.2018 08:36

Каква еу, овакви какви смо не би могли ни у Африцку унију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

13.07.2018 09:25

Резултати насег односа према Европској Унији иду у два правца ,политицари и дрзавна администрација су декларативно за а у сустини вецина је против и минира пут БиХ ка ЕУ а народ своју приврзеност ЕУ показује редовима пред њиховим амбасадама и возњом аутобусима у једном смјеру .Ако постоји питање око којег народ треба да да мисљење одмах на референдуму је питање приступања ЕУ јер ово стање не нуди никакву наду за боље сутра него само за даљња сукобљавања и све бруталнији криминал и корупцију.

ОДГОВОРИТЕ