Ima li napretka na putu ka EU?

Savjet za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH razmatraće danas u Briselu napredak ostvaren u pretpristupnom procesu, u svjetlu izvještaja Evropske komisije za ovu godinu. Na sjednici će biti riječi i o bilateralnim odnosima u okviru Sporazuma o stabilizovanju i pridruživanju, kao i o njegovom sprovođenju.

Bosna i Hercegovina 13.07.2018 | 09:31
Ima li napretka na putu ka EU?
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvovaće na sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH.

Delegaciju EU predvodiće visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjedonosnu politiku Federika Mogerini i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

EU

13.07.2018 07:58

Evropa ne poznaje državno uređenje kakva je današnja BiH. Tu su na sceni prvenstveno ultra desničarski režimi sa velikom naznakom nacional - socijalizma u sva tri tzv. konstitutivna naroda. Njihove vođe to odlično koriste da bi i dalje se održali na vlasti, a tu im u mnogome pomažu i njihovi tzv. konstituenti koji glasaju za njih. U BiH je "bolje" biti Bošnjak, Srbin i Hrvat od bilo čega drugog, jer im to daje lažnu garanciju opstanka, a i ako to niste onda vam se "loše" piše. Onda o kakvoj mi BiH govorimo, Evropskoj, koja to sa ovakvim uređenjem neće nikada postati, jer ju je Dayton napravio takvu kakva jeste i po tom ustavu niko ništa uraditi ne može u koliko ne dođe do konzenzusa sva tri tzv. konstitutivna naroda.

ODGOVORITE
Name

decko

13.07.2018 08:36

Kakva eu, ovakvi kakvi smo ne bi mogli ni u Africku uniju

ODGOVORITE
Name

Osvit

13.07.2018 09:25

Rezultati naseg odnosa prema Evropskoj Uniji idu u dva pravca ,politicari i drzavna administracija su deklarativno za a u sustini vecina je protiv i minira put BiH ka EU a narod svoju privrzenost EU pokazuje redovima pred njihovim ambasadama i voznjom autobusima u jednom smjeru .Ako postoji pitanje oko kojeg narod treba da da misljenje odmah na referendumu je pitanje pristupanja EU jer ovo stanje ne nudi nikakvu nadu za bolje sutra nego samo za daljnja sukobljavanja i sve brutalniji kriminal i korupciju.

ODGOVORITE