Смјена сунца и пљускова

У Републици Српској наставља се промјенљиво вријеме уз смјену сунчаних периода и повремене кише и пљускова са грмљавином. На југу претежно суво и сунчано, навео је ХМЗ Републике Српске.  

Република Српска 13.07.2018 | 07:12
Смјена сунца и пљускова
Ујутро облачно и углавном суво, а киша ће падати понегдје на сјеверу. Падавине брзо престају и током пријеподнева биће претежно суво уз више сунчаних периода. На југу и истоку сунчаније.

Већ до средине дана на западу ће поново почети повремена киша, а поподне ће се пљускови јављати и на сјеверу и понегдје на југоистоку. Биће услова и за локално јаче пљускове.

На југу Херцеговине остаје претежно сунчано. Увече и у ноћи на сјеверу и западу претежно облачно уз повремену кишу. Вјетар слаб сјевероисточни и источни, на југу слаб југозападни.

Минимална температура ваздуха од 14°Ц до 20°Ц, у вишим предјелима од 11°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 25°Ц до 30°Ц, на југу до 33°Ц, у вишим предјелима на западу од 20°Ц.

У суботу(14.07): Топлије и уз вуше сувог и сунчаног времена, али и даље ће се понегдје јављати краткотрајна киша и пљускови са грмљавином. Краткотрајни пљускови ће се јављати средином дана и током поподнева понегдје на сјевероистоку и истоку.

Не очекује се велика количина падавина. Минимална температура ваздуха од 12°Ц до 18°Ц, на југу до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 32°Ц, на југу до 34°Ц, у вишим предјелима од 24°Ц.

У недјељу(15.07): Претежно сунчано и топло вријеме. Током поподнева на југоистоку ће доћи до развоја облака који ће само понегдје, углавном у брдско-планинске предјеле, донијети повремене пљускове са грмљавином.

Минимална температура ваздуха од 12°Ц до 18°Ц, на југу до 22°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 31°Ц, на југу око 33°Ц, у вишим предјелима од 23°Ц, наводи РХМЗ Српске. 

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

фићо

13.07.2018 09:19

Вријеме је преузело карактер људи....или обратно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

13.07.2018 10:28

Ово није вријеме вец невријеме,банда контролисе вријеме игра се са природом,све због проклетог новца који је везан за спорт који је највеце зло на свијету са којим свјетски моцници манипулису сироким масама и дрзе их под контролом.

ОДГОВОРИТЕ