Smjena sunca i pljuskova

U Republici Srpskoj nastavlja se promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih perioda i povremene kiše i pljuskova sa grmljavinom. Na jugu pretežno suvo i sunčano, naveo je HMZ Republike Srpske.  

Republika Srpska 13.07.2018 | 07:12
Smjena sunca i pljuskova
Ujutro oblačno i uglavnom suvo, a kiša će padati ponegdje na sjeveru. Padavine brzo prestaju i tokom prijepodneva biće pretežno suvo uz više sunčanih perioda. Na jugu i istoku sunčanije.

Već do sredine dana na zapadu će ponovo početi povremena kiša, a popodne će se pljuskovi javljati i na sjeveru i ponegdje na jugoistoku. Biće uslova i za lokalno jače pljuskove.

Na jugu Hercegovine ostaje pretežno sunčano. Uveče i u noći na sjeveru i zapadu pretežno oblačno uz povremenu kišu. Vjetar slab sjeveroistočni i istočni, na jugu slab jugozapadni.

Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 20°C, u višim predjelima od 11°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 30°C, na jugu do 33°C, u višim predjelima na zapadu od 20°C.

U subotu(14.07): Toplije i uz vuše suvog i sunčanog vremena, ali i dalje će se ponegdje javljati kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Кratkotrajni pljuskovi će se javljati sredinom dana i tokom popodneva ponegdje na sjeveroistoku i istoku.

Ne očekuje se velika količina padavina. Minimalna temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 32°C, na jugu do 34°C, u višim predjelima od 24°C.

U nedjelju(15.07): Pretežno sunčano i toplo vrijeme. Tokom popodneva na jugoistoku će doći do razvoja oblaka koji će samo ponegdje, uglavnom u brdsko-planinske predjele, donijeti povremene pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 31°C, na jugu oko 33°C, u višim predjelima od 23°C, navodi RHMZ Srpske. 

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

fićo

13.07.2018 09:19

Vrijeme je preuzelo karakter ljudi....ili obratno

ODGOVORITE
Name

Dario

13.07.2018 10:28

Ovo nije vrijeme vec nevrijeme,banda kontrolise vrijeme igra se sa prirodom,sve zbog prokletog novca koji je vezan za sport koji je najvece zlo na svijetu sa kojim svjetski mocnici manipulisu sirokim masama i drze ih pod kontrolom.

ODGOVORITE