На путу научних остварења

Александар Спасојевић, ученик Техничке школе “Михајло Пупин” из Бијељине, недавно је награђен као један од ученика који су остварили изузетне резултате на такмичењима. Ипак када уђете у његов свијет схватите да је он много више од обичног такмичара, те да је љубав према физици, математици, електроници и електротехници овом момку обиљежила живот.

Република Српска 12.07.2018 | 14:32
На путу научних остварења
Када се у животу споје труд, рад и љубав онда су резултати неизбјежни. То би укратко могла бити дефиниција успјеха Александра Спасојевића из Патковаче код Бијељине, који је своју љубав према физици, математици и електротехници потпомогао марљивим радом и успио за кратко вријеме да се нађе на листама првих мјеста на бројним такмичењима. Већ у основној школи знао је да је то његов позив и од тада па до данас није престао да се усавршава.

Поред овога Александар се бави иноваторством. Овај скромни момак каже да је тек сада по први пут изложио и неке радове који су настали много раније, а једним од омиљених успјеха сматра израду “смарт цлоцка”, који је и награђен.



Александар не проводи распуст као његови вршњаци. Поред прилике да се одмори, паузу од школских обавеза користи и за нове пројекте.

Александар је ученик трећег разреда Техничке школе “Михајло Пупин”, за сада није јасно дефинисао шта жели, јер је неодлучан да ли више жели електротехнику или програмирање, али сматра да ће Електротехнички факултет у Београду задовољити његове жеље.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Семберко

12.07.2018 12:59

Дечко, још мало па пут под ноге у правцу Америке или западне Европе. Овој држави не требају паметни млади људи. Ово је земља кретена гдје владају папци, неуки, мутави и они са свјеже купљеним дипломама, који купују некретнине по европским земљама. Бјежи дечко и спашавај се из овог лудила и мрака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој-Семберко

12.07.2018 13:43

Немојте ви дијелити дијетету савјете.Довољно је паметан да сабере два и два и без нас кретена који су дозволили да насом дијецом и нама владају корумпирани идиоти и убице.

Name

ЗА СЕМБЕРКО

12.07.2018 19:01

УПРАВУ СТЕ. ЈЕДИНИ,,НАУЧНИК,, МОРА БИТИ СИН ДОДИКА, А ОСТАЛЕ ЧЕКА ЛОША СУДБИНА.СВАКА СРЕЋА НЕКА ТЕ ПРАТИ НА ТВОМ ЖИВОТНОМ ПУТУ