Na putu naučnih ostvarenja

Aleksandar Spasojević, učenik Tehničke škole “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine, nedavno je nagrađen kao jedan od učenika koji su ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima. Ipak kada uđete u njegov svijet shvatite da je on mnogo više od običnog takmičara, te da je ljubav prema fizici, matematici, elektronici i elektrotehnici ovom momku obilježila život.

Republika Srpska 12.07.2018 | 14:32
Na putu naučnih ostvarenja
Kada se u životu spoje trud, rad i ljubav onda su rezultati neizbježni. To bi ukratko mogla biti definicija uspjeha Aleksandra Spasojevića iz Patkovače kod Bijeljine, koji je svoju ljubav prema fizici, matematici i elektrotehnici potpomogao marljivim radom i uspio za kratko vrijeme da se nađe na listama prvih mjesta na brojnim takmičenjima. Već u osnovnoj školi znao je da je to njegov poziv i od tada pa do danas nije prestao da se usavršava.

Pored ovoga Aleksandar se bavi inovatorstvom. Ovaj skromni momak kaže da je tek sada po prvi put izložio i neke radove koji su nastali mnogo ranije, a jednim od omiljenih uspjeha smatra izradu “smart clocka”, koji je i nagrađen.



Aleksandar ne provodi raspust kao njegovi vršnjaci. Pored prilike da se odmori, pauzu od školskih obaveza koristi i za nove projekte.

Aleksandar je učenik trećeg razreda Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, za sada nije jasno definisao šta želi, jer je neodlučan da li više želi elektrotehniku ili programiranje, ali smatra da će Elektrotehnički fakultet u Beogradu zadovoljiti njegove želje.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Semberko

12.07.2018 12:59

Dečko, još malo pa put pod noge u pravcu Amerike ili zapadne Evrope. Ovoj državi ne trebaju pametni mladi ljudi. Ovo je zemlja kretena gdje vladaju papci, neuki, mutavi i oni sa svježe kupljenim diplomama, koji kupuju nekretnine po evropskim zemljama. Bježi dečko i spašavaj se iz ovog ludila i mraka.

ODGOVORITE
Name

Joj-Semberko

12.07.2018 13:43

Nemojte vi dijeliti dijetetu savjete.Dovoljno je pametan da sabere dva i dva i bez nas kretena koji su dozvolili da nasom dijecom i nama vladaju korumpirani idioti i ubice.

Name

ZA SEMBERKO

12.07.2018 19:01

UPRAVU STE. JEDINI,,NAUČNIK,, MORA BITI SIN DODIKA, A OSTALE ČEKA LOŠA SUDBINA.SVAKA SREĆA NEKA TE PRATI NA TVOM ŽIVOTNOM PUTU