"Елта-Кабел" о прекиду сигнала

Компанија "Елта-Кабел" извинила се својим корисницима због инцидента усљед којег је највећи дио корисника у Бањалуци синоћ остао без ТВ сигнала и интернета.

Република Српска 12.07.2018 | 13:37
"Елта-Кабел" о прекиду сигнала
Како је саопштено из овог провајдера, синоћ је 19.45 часова извршено насилно пресјецање главног кабла који кабловском телевизијом напаја највећи дио корисничке мреже "Елта-Кабела" у Бањалуци.

"Због тога је највећи дио корисника у Бањалуци остао без кабловске телевизије и интернета. Све расположиве екипе моментално су изашле на интервенцију и квар је саниран, па су корисници добили КАТВ и интернет сигнал у периоду између 22 сата и поноћи.

Како су влакна варена, тако су поједини дијелови града добијали слику. Корисницима се извињавамо због овог немилог инцидента који је ван наше контроле", наводи се у обраћању јавности.







Из компаније су саопштили и да јавне инфраструктуре није могуће заштити од оваквих и сличних догађаја, јер се километрима простиру под јавним површинама.

"Од добојских поплава 2014. Елта-Кабел до данас никада није имао оволику хаварију, која је проузроковала огроман број позива на све наше доступне бројеве и заблокирала све телефонске линије и поред ангажованог додатног људства.

Нажалост, овај инцидент се десио у веома незгодном моменту, када је највећи дио грађана био пред ТВ екранима, па разумијемо у коликој мјери су корисници негативно погођени овом ситуацијом, која је ван наше контроле, те их због тога молимо за разумијевање", наведено је у "Елта-Кабелу". 

На крају саопштења је наведено да је и полиција извршила увиђај на лицу мјеста, те да ће више информација о разлозима овог прекида јавности бити на располагању у наредним данима.

(Српскацафе)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

катастар

12.07.2018 11:53

За ово је крив; 1. онај ко је пресекао кабл, јер је требао тражити из катастра извод из кат. плана тих водова који по закону морају бити снимљени и предати катастру, 2. Елта кабел ако није снимила и предала катастру елаборет снимања и 3. катастар ако је дао потврду да нема кабла, а елаборат је запримио од Елте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

налаз и мишљење вјештака

12.07.2018 12:22

Оптички каблови су сви снимљени и предати катастрима, па дајем мишљење да су одговорни из РУГИПП-а руководиоци.

Name

РУГИП

12.07.2018 12:02

За ово је одговорна ГЕОДЕТСКА УПРАВА-РУГИП, јер нема устројен катастар подземних водова (овдје оптички кабал), а за оптичке каблове је наплаћено око 10 милина КМ и потрошено ненамјенски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјештак

12.07.2018 12:16

Овде треба МУП тражити мишљење вјештака геодете који ово познаје, да утврди узрок и да одговара кривац.

Name

Стивен Сегал

12.07.2018 13:20

И на крају треба главног тузиоца довест да се заврси истрага. Па да се скупстина изјасни јели намјерно или задесно прекидање каблова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Које Су Боје Кантице И Лопатице

12.07.2018 17:44

Какав то багер ради до 19-45 и дузе.Која је то градјевинска фирма?Или је то неки мањи квар али ко да га прави док ме продје утакмица па после свали како је неко покидао каблове.

ОДГОВОРИТЕ