"Elta-Kabel" o prekidu signala

Kompanija "Elta-Kabel" izvinila se svojim korisnicima zbog incidenta usljed kojeg je najveći dio korisnika u Banjaluci sinoć ostao bez TV signala i interneta.

Republika Srpska 12.07.2018 | 13:37
"Elta-Kabel" o prekidu signala
Kako je saopšteno iz ovog provajdera, sinoć je 19.45 časova izvršeno nasilno presjecanje glavnog kabla koji kablovskom televizijom napaja najveći dio korisničke mreže "Elta-Kabela" u Banjaluci.

"Zbog toga je najveći dio korisnika u Banjaluci ostao bez kablovske televizije i interneta. Sve raspoložive ekipe momentalno su izašle na intervenciju i kvar je saniran, pa su korisnici dobili KATV i internet signal u periodu između 22 sata i ponoći.

Kako su vlakna varena, tako su pojedini dijelovi grada dobijali sliku. Korisnicima se izvinjavamo zbog ovog nemilog incidenta koji je van naše kontrole", navodi se u obraćanju javnosti.







Iz kompanije su saopštili i da javne infrastrukture nije moguće zaštiti od ovakvih i sličnih događaja, jer se kilometrima prostiru pod javnim površinama.

"Od dobojskih poplava 2014. Elta-Kabel do danas nikada nije imao ovoliku havariju, koja je prouzrokovala ogroman broj poziva na sve naše dostupne brojeve i zablokirala sve telefonske linije i pored angažovanog dodatnog ljudstva.

Nažalost, ovaj incident se desio u veoma nezgodnom momentu, kada je najveći dio građana bio pred TV ekranima, pa razumijemo u kolikoj mjeri su korisnici negativno pogođeni ovom situacijom, koja je van naše kontrole, te ih zbog toga molimo za razumijevanje", navedeno je u "Elta-Kabelu". 

Na kraju saopštenja je navedeno da je i policija izvršila uviđaj na licu mjesta, te da će više informacija o razlozima ovog prekida javnosti biti na raspolaganju u narednim danima.

(Srpskacafe)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

katastar

12.07.2018 11:53

Za ovo je kriv; 1. onaj ko je presekao kabl, jer je trebao tražiti iz katastra izvod iz kat. plana tih vodova koji po zakonu moraju biti snimljeni i predati katastru, 2. Elta kabel ako nije snimila i predala katastru elaboret snimanja i 3. katastar ako je dao potvrdu da nema kabla, a elaborat je zaprimio od Elte.

ODGOVORITE
Name

nalaz i mišljenje vještaka

12.07.2018 12:22

Optički kablovi su svi snimljeni i predati katastrima, pa dajem mišljenje da su odgovorni iz RUGIPP-a rukovodioci.

Name

RUGIP

12.07.2018 12:02

Za ovo je odgovorna GEODETSKA UPRAVA-RUGIP, jer nema ustrojen katastar podzemnih vodova (ovdje optički kabal), a za optičke kablove je naplaćeno oko 10 milina KM i potrošeno nenamjenski.

ODGOVORITE
Name

vještak

12.07.2018 12:16

Ovde treba MUP tražiti mišljenje vještaka geodete koji ovo poznaje, da utvrdi uzrok i da odgovara krivac.

Name

Stiven Segal

12.07.2018 13:20

I na kraju treba glavnog tuzioca dovest da se zavrsi istraga. Pa da se skupstina izjasni jeli namjerno ili zadesno prekidanje kablova.

ODGOVORITE
Name

A Koje Su Boje Kantice I Lopatice

12.07.2018 17:44

Kakav to bager radi do 19-45 i duze.Koja je to gradjevinska firma?Ili je to neki manji kvar ali ko da ga pravi dok me prodje utakmica pa posle svali kako je neko pokidao kablove.

ODGOVORITE