ЛЕ: Партизан - тим за Рудар...

Ђукић промовише СВЕ новајлије! Три странца, три полазника из школе и нова формација црно-белих у Никшићу.

Фудбал 12.07.2018 | 00:05
ЛЕ: Партизан - тим за Рудар...
И странци и деца. Све захтеве клуба и навијача испунио је Мирослав Ђукић у припреми премијерног меча нове сезоне, те ће на мегдан Рудару из Пљеваља извести тотално реконструисан тим са чак петорицом дебитаната, а притом остати веран идеји да шансу даје талентима пониклим у школи (њих тројица).

Шеф стручног штаба Партизана је данима размишљао, вагао и на крају одлучио да на терен стадиона Сутјеске пошаље све најбоље што има у овом тренутку. А то значи да су га све новајлије убедиле да заслужују места у првих 11. Почевши од одбране, пошто су и Габријел Енаке и Марк Валијенте по повратку са припрема за кратко време успели да надокнаде пропуштено, ухвате залет и заузму позиције испред ВладимираСтојковића, сигурног међу стативама иако је одрадио само неколико тренинга по повратку са Мундијала. Румунски интернационалац Енаке ће на место десног бека, Шпанац Валијенте ће бити штопер, значајно ремонтовану последњу линију употпуниће Златан Шеховић уз леву аут линију, а једини староседелац (иако му је тек 18 година) из минуле сезоне јесте Светозар Марковић. Ова одбрана, због повреде Енакеа и мало каснијег уласка у ритам Валијентеа није током боравка у Словенији имала прилику да игра заједно, што значи да ће дебитовати у Никшићу (четвртак, 20.15, РТС 1).

У везном реду се очекују Марко Јевтовић и Саша Здјелар на местима задњих везних, а испред њих Данило Пантић ће као један од изданак школе (уз Марковића и Шеховића) бити задужен за креацију, а доста наде навијачи и сви у Партизану полажу у Сејдубу Суму, пошто је Гвинејцу намењена улога десног крила, иако је и сам рекао да се најбоље сналази у средини. Но, у последње четири седмице је показао „знаке живота“, био међу бољим појединцима на контролним сусретима и тако себи обезбедио место на првој такмичарској. За ову прилику шансу с клупе чекају стандардна крила из минуле сезоне, Зоран Тошић и Марко Јанковић, као и у завршници пролећа све бољи Ђорђе Ивановић. Наравно, уколико Ђукић нешто не промени у последњи час.

Оно што је дефинитивно, јесте нови изглед напада. Не само због формације – прелазак на игру са два шпица– већ и имена, јер ће се навијачима (требало би, према најавама, Партизан да уживао огромну подршку Гробара у Црној Гори) представити новајлија из португалског Насионала, Рикардо Гомеш и један од најбољих фудбалера Спартака минуле сезоне, Немања Николић.

Ако се нешто не деси, у формацији 4-4-2 Партизанов тим у првом колу квалификација за Лигу Европе би требало да изгледа овако: Стојковић – Енаке, Валијенте, Марковић, Шеховић – Јевтовић, Здјелар, Сума, Пантић – Николић, Гомеш.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар