LE: Partizan - tim za Rudar...

Đukić promoviše SVE novajlije! Tri stranca, tri polaznika iz škole i nova formacija crno-belih u Nikšiću.

Fudbal 12.07.2018 | 00:05
LE: Partizan - tim za Rudar...
I stranci i deca. Sve zahteve kluba i navijača ispunio je Miroslav Đukić u pripremi premijernog meča nove sezone, te će na megdan Rudaru iz Pljevalja izvesti totalno rekonstruisan tim sa čak petoricom debitanata, a pritom ostati veran ideji da šansu daje talentima poniklim u školi (njih trojica).

Šef stručnog štaba Partizana je danima razmišljao, vagao i na kraju odlučio da na teren stadiona Sutjeske pošalje sve najbolje što ima u ovom trenutku. A to znači da su ga sve novajlije ubedile da zaslužuju mesta u prvih 11. Počevši od odbrane, pošto su i Gabrijel Enake i Mark Valijente po povratku sa priprema za kratko vreme uspeli da nadoknade propušteno, uhvate zalet i zauzmu pozicije ispred VladimiraStojkovića, sigurnog među stativama iako je odradio samo nekoliko treninga po povratku sa Mundijala. Rumunski internacionalac Enake će na mesto desnog beka, Španac Valijente će biti štoper, značajno remontovanu poslednju liniju upotpuniće Zlatan Šehović uz levu aut liniju, a jedini starosedelac (iako mu je tek 18 godina) iz minule sezone jeste Svetozar Marković. Ova odbrana, zbog povrede Enakea i malo kasnijeg ulaska u ritam Valijentea nije tokom boravka u Sloveniji imala priliku da igra zajedno, što znači da će debitovati u Nikšiću (četvrtak, 20.15, RTS 1).

U veznom redu se očekuju Marko Jevtović i Saša Zdjelar na mestima zadnjih veznih, a ispred njih Danilo Pantić će kao jedan od izdanak škole (uz Markovića i Šehovića) biti zadužen za kreaciju, a dosta nade navijači i svi u Partizanu polažu u Sejdubu Sumu, pošto je Gvinejcu namenjena uloga desnog krila, iako je i sam rekao da se najbolje snalazi u sredini. No, u poslednje četiri sedmice je pokazao „znake života“, bio među boljim pojedincima na kontrolnim susretima i tako sebi obezbedio mesto na prvoj takmičarskoj. Za ovu priliku šansu s klupe čekaju standardna krila iz minule sezone, Zoran Tošić i Marko Janković, kao i u završnici proleća sve bolji Đorđe Ivanović. Naravno, ukoliko Đukić nešto ne promeni u poslednji čas.

Ono što je definitivno, jeste novi izgled napada. Ne samo zbog formacije – prelazak na igru sa dva špica– već i imena, jer će se navijačima (trebalo bi, prema najavama, Partizan da uživao ogromnu podršku Grobara u Crnoj Gori) predstaviti novajlija iz portugalskog Nasionala, Rikardo Gomeš i jedan od najboljih fudbalera Spartaka minule sezone, Nemanja Nikolić.

Ako se nešto ne desi, u formaciji 4-4-2 Partizanov tim u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bi trebalo da izgleda ovako: Stojković – Enake, Valijente, Marković, Šehović – Jevtović, Zdjelar, Suma, Pantić – Nikolić, Gomeš.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar