ЛШ: Спартакс - Црвена звезда 0:0, реакције...

Борјан: Фалила је завршница. . .  Милан Борјан, голман Црвене звезде, рекао је да је екипи фалила завршница у мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона. "Покушавам да објасним саиграчима шта нас чека на Маракани!" Александар Косорић, фудбалер Спартакс Јурмале, рекао је да је презадовољан резултатом против Црвене звезде у првом колу квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 12.07.2018 | 11:45
ЛШ: Спартакс - Црвена звезда 0:0, реакције...
"Презадовољни смо, хтели смо да одиграмо први меч без примљеног гола. Покушали смо да се концетришемо на нашу одбрану, знамо колико су квалитетени. Успели смо да одолимо нападима, ово је знас супер резултат", рекао је Косорић после утакмице.

Фудбалери Црвене звезде одиграли су без голова против Спартакса у првом колу квалификација за ЛШ.

Фудбалер из Босне и Херцеговине каже да покушава да објасни фудбалерима шта их очекује на стадиону "Рајко Митић".

"Сад наш чека реванш где ће бити много мног теже. Покушавам да објасним фудбалерима шта нас чека на Маракани, пошто они никад нису играли у таквим условима", казао је штопер Спартакса.

Косорић истиче да се нада да ће се навићи брзо на амбијент.

"Искрено се надам да ћемо се навићи, али сам свестан да ће бити јако тешко. Видели сте овде је породична атмосфера. Неће бити сигурно лако снаћи се првих 15-20 минута", рекао је он, а потом и закључио:

"Они су јако квалитетни, то сам и говорио пре меча. Ово је можда најјача Звезда у последњих 15-так година, предвођени су веома добрим тренером. Свестан сам да је прва утакмица најтежа, мислим да ово за Звезду није катастрофа и да ће бити све боља и боља".

Борјан: Фалила је завршница! Милан Борјан, голман Црвене звезде, рекао је да је екипи фалила завршница у мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона.

"Мислим да је фалила завршница. Имали смо лопту током целе утакмице, они су имали шансе да наше грешке, али шта сад... Треба сада на Маракани да победимо и да прођемо даље", рекао је Борјан.

Голман Црвене звезде успео је да сачува мрежу на овој утакмици.

"Цела екипа је сачувала мрежу, нема појединаца и никада их није ни било. Сви смо играли добро, борили смо се, само је фалио гол за победу", каже он и додаје:

"Дошли смо на победу, као што на сваку идемо. Али сада идемо пред своје навијаче да остваримо победимо и прођемо даље. Одбрамбено смо показали да смо чврсти, не примамо тако лако голове".

Савић: Изненађени смо, желели смо победу! Фудбалери Црвене звезде Вујадин Савић, Филип Стојковић сложили су се да је екипа пропустила много прилика у ремију са Спартаксом (0:0).

"Била је тешка утакмица, нисмо одиграли баш како умемо, имали смо шансе, нисмо их искористили, док је противник био врло чврст. Добри смо били на припремама, али данас нисмо то показали иако смо се трудили", рекао је Савић новинарима после утакмице у Риги.

Капитен црвено-белих нагласио је да Спартакс није потцењен.

"Изненађени смо само резултатом, јер смо желели да победимо", казао је он.

Десни бек Филип Стојковић жали за пропуштеним приликама.

"Имали смо пар шанси које нисмо искористили, на крају су и они могли да нас казне. Имали смо велику жељу, али нисмо успели. Сигуран сам да ћемо дати 300 одсто могућности и заслужено проћи даље", рекао је Стојковић.

"Звезда је у бољем положају, али имамо шансе!" Тренер ФК Спартакс Јурмала Александар Гришин да је Црвена звезда показала да је веома добар тим и да је резултат утакмице позитиван за летонски тим.

"Утакмица је била веома тешка, напорно смо радили да бисмо остварили добар резултат. Звезда је веома добар тим, контролише лопту, а ми смо играли тако да покушамо да је зауставимо и угрозимо из контранапада. Имали смо један добар моменат, али лопта није ушла у гол", рекао је Гришин на конференцији за новинаре у Риги.

Спартакс је као домаћин играо нерешено без голова са Црвеном звездом у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона.

"Нерешен резултат је позитиван за нас. Звезда је контролисала лопту, ту је негативно за нас, морамо ми више да је контролишемо. Поносан сам на свој тим, Имамо веома добре шансе, али морамо да признамо да је Звезда у много бољем положају. Идемо у Београд са позитивном мишљу и покушаћемо да победимо. Рекао сам својим играчима да су једнаки са Звездиним, имају по две руке и две ноге. Желимо да остваримо добар резултат у реваншу", казао је Гришин.

Реванш меч на програму је у уторак од 20.30 у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар