LŠ: Spartaks - Crvena zvezda 0:0, reakcije...

Borjan: Falila je završnica. . .  Milan Borjan, golman Crvene zvezde, rekao je da je ekipi falila završnica u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. "Pokušavam da objasnim saigračima šta nas čeka na Marakani!" Aleksandar Kosorić, fudbaler Spartaks Jurmale, rekao je da je prezadovoljan rezultatom protiv Crvene zvezde u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 12.07.2018 | 11:45
LŠ: Spartaks - Crvena zvezda 0:0, reakcije...
"Prezadovoljni smo, hteli smo da odigramo prvi meč bez primljenog gola. Pokušali smo da se koncetrišemo na našu odbranu, znamo koliko su kvaliteteni. Uspeli smo da odolimo napadima, ovo je znas super rezultat", rekao je Kosorić posle utakmice.

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bez golova protiv Spartaksa u prvom kolu kvalifikacija za LŠ.

Fudbaler iz Bosne i Hercegovine kaže da pokušava da objasni fudbalerima šta ih očekuje na stadionu "Rajko Mitić".

"Sad naš čeka revanš gde će biti mnogo mnog teže. Pokušavam da objasnim fudbalerima šta nas čeka na Marakani, pošto oni nikad nisu igrali u takvim uslovima", kazao je štoper Spartaksa.

Kosorić ističe da se nada da će se navići brzo na ambijent.

"Iskreno se nadam da ćemo se navići, ali sam svestan da će biti jako teško. Videli ste ovde je porodična atmosfera. Neće biti sigurno lako snaći se prvih 15-20 minuta", rekao je on, a potom i zaključio:

"Oni su jako kvalitetni, to sam i govorio pre meča. Ovo je možda najjača Zvezda u poslednjih 15-tak godina, predvođeni su veoma dobrim trenerom. Svestan sam da je prva utakmica najteža, mislim da ovo za Zvezdu nije katastrofa i da će biti sve bolja i bolja".

Borjan: Falila je završnica! Milan Borjan, golman Crvene zvezde, rekao je da je ekipi falila završnica u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Mislim da je falila završnica. Imali smo loptu tokom cele utakmice, oni su imali šanse da naše greške, ali šta sad... Treba sada na Marakani da pobedimo i da prođemo dalje", rekao je Borjan.

Golman Crvene zvezde uspeo je da sačuva mrežu na ovoj utakmici.

"Cela ekipa je sačuvala mrežu, nema pojedinaca i nikada ih nije ni bilo. Svi smo igrali dobro, borili smo se, samo je falio gol za pobedu", kaže on i dodaje:

"Došli smo na pobedu, kao što na svaku idemo. Ali sada idemo pred svoje navijače da ostvarimo pobedimo i prođemo dalje. Odbrambeno smo pokazali da smo čvrsti, ne primamo tako lako golove".

Savić: Iznenađeni smo, želeli smo pobedu! Fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić, Filip Stojković složili su se da je ekipa propustila mnogo prilika u remiju sa Spartaksom (0:0).

"Bila je teška utakmica, nismo odigrali baš kako umemo, imali smo šanse, nismo ih iskoristili, dok je protivnik bio vrlo čvrst. Dobri smo bili na pripremama, ali danas nismo to pokazali iako smo se trudili", rekao je Savić novinarima posle utakmice u Rigi.

Kapiten crveno-belih naglasio je da Spartaks nije potcenjen.

"Iznenađeni smo samo rezultatom, jer smo želeli da pobedimo", kazao je on.

Desni bek Filip Stojković žali za propuštenim prilikama.

"Imali smo par šansi koje nismo iskoristili, na kraju su i oni mogli da nas kazne. Imali smo veliku želju, ali nismo uspeli. Siguran sam da ćemo dati 300 odsto mogućnosti i zasluženo proći dalje", rekao je Stojković.

"Zvezda je u boljem položaju, ali imamo šanse!" Trener FK Spartaks Jurmala Aleksandar Grišin da je Crvena zvezda pokazala da je veoma dobar tim i da je rezultat utakmice pozitivan za letonski tim.

"Utakmica je bila veoma teška, naporno smo radili da bismo ostvarili dobar rezultat. Zvezda je veoma dobar tim, kontroliše loptu, a mi smo igrali tako da pokušamo da je zaustavimo i ugrozimo iz kontranapada. Imali smo jedan dobar momenat, ali lopta nije ušla u gol", rekao je Grišin na konferenciji za novinare u Rigi.

Spartaks je kao domaćin igrao nerešeno bez golova sa Crvenom zvezdom u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Nerešen rezultat je pozitivan za nas. Zvezda je kontrolisala loptu, tu je negativno za nas, moramo mi više da je kontrolišemo. Ponosan sam na svoj tim, Imamo veoma dobre šanse, ali moramo da priznamo da je Zvezda u mnogo boljem položaju. Idemo u Beograd sa pozitivnom mišlju i pokušaćemo da pobedimo. Rekao sam svojim igračima da su jednaki sa Zvezdinim, imaju po dve ruke i dve noge. Želimo da ostvarimo dobar rezultat u revanšu", kazao je Grišin.

Revanš meč na programu je u utorak od 20.30 u Beogradu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar