ЛШ: Лудогорец ''бројао'' до седам, пораз Олимпије!

Фудбалери бугарског Лудогореца одлично су почели квалификације за Лигу шампиона и победили Крусејдерс из Северне ирске са 7:0.  Карабаг покварио Столици евро-премијеру! Шампион Словеније поразом почео квалификације у Лиги шампиона.

Фудбал 11.07.2018 | 23:25
ЛШ: Лудогорец ''бројао'' до седам, пораз Олимпије!
Лудогорец је постигао два у првом, а чак пет голова у другом полувремену и остварио најубедљивију победу од свих екипа у досадашњем делу квалификација.

Марселињо погодио два пута, Свјерцок постигао хет-трик, једанпут је био прецизан Кесеру, а један погодак је био дело гостију, који су лопту послали у своју мрежу.

Слути да ће се Лига шампиона поново играти у Бугарској! Тамошњи шампион, нама добро познати Лудогорец, демонстрирао је класу у судару са Крусејдерсом – 7:0. И није само то демонстрирао. Показао је потенцијалним ривалима у наредном колу да има још једног моћног нападача. Реч је о Пољаку Шверицоку. Он је ушао у игру у 68.минуту, али и то му је било довољно да постигне три поготка.  И дотуче нејјаке госте.

Дефинитивно Лудогорец је тим који има и главу и реп, али и континуитет. Људи који су играли против Црвене звезде пре два лета су и даље у клубу. Мислимо на Марселиња, Натанијела и Кешеруа.

Ирци су одолели до 25.минута. Тада је мрежу гостију погодио Марселињо. Био је то почетак паљбе. Сопствену мрежу погодио је Браун.

А у другом полувремену виђен је прави потоп. У листу стрелаца се уписао Кешеру, затим и Марселињо. Пуцало је са свих страна. Тријумф Лудогореца подебљао је Шверицок.

Неславан деби Илије Столице: Карабаг је, ипак, класа! Шампион Азербејџана славио у Љубљани – 1:0

Олимпија из Љубљане поражена је на домаћем терену од азербејџанског првака Карабага са минималних 1:0. 

Прво полувреме је било у егалу, без голова, те је у другом херој гостију био леви бек Герије голом у 79. минуту. Да ствар буде гора, Абас је шест минута касније завршио меч после добијања директног црвеног картона. 

Илија Столица преузео је Олимпију пред почетак ове сезоне како би Словенији донео још једног учесника Лиге шампиона, али је његова екипа поражена већ на старту.

Азербејџански Карабаг, учесник групне фазе најјачег европског такмичења прошле сезоне, из Љубљане се враћа с минималном победом коју им је донео фудбалер с Хаитија - Герије - у 79. минуту меча пред пустим трибинама.

Тим српског тренера је до краја остао и без Абаса који је добио директан црвени картон у 85. минуту, да би се тимови бројчано изједначили у надокнади када је поцрвенео и Гарајев.

Карабаг је, ипак, класа за Олимпију. Имало је шампион Словеније велике амбиције у овогодишњим квалификацијама. Доведен је Илија Столица, доведена су и појачања. Међутим, шампион Азербејџана је показао да није случајно прошле сезоне био учесник елитног клупског такмичења.

Егал утакмицу, током које је Олимпија имала више покушаја, Карабаг је решио у своју корист – 1:0. Победоносни погодак Азербејџанци су постигли после прекида.  

Играо се 79.минут када је рикошет после корнера Геиер спаковао у мрежу екипе Илије Столице. Врло тежак задатак очекује Љубљанчане у реваншу. Можда су могли и сада до бољег резултата, али су у 85.минуту остали са играчем мање. Абас је лактом ударио ривала и морао одмах на туширање.

Кукеши из Албаније и малтешка Валета одиграли су најдосаднији меч дана, меч без голова, а и без прилика и много дешавања. 

Црвена звезда је у току дана ремизирала са Спартаксом у Летонији, такође без иједног постигнутог гола, а у дуелу потенцијалних противника црвено-белих у другој рунди квалифкација за ЛШ Судува је била убедљива.

Лига шампиона, прво коло квалификација:

среда:
Астана – Сутјеска 1:0 (1:0)
Спартакс – Црвена звезда 0:0 (0:0) 
Судува – АПОЕЛ 3:1 (3:0)
Трнава – Зрињски 1:0 (0:0)
Кукеши – Валета 0:0 (0:0)
Лудогорец – Крусадерс 7:0 (2:0)
Олимпија Љ. – Карабаг 0:1 (0:0)
22.00 Валур – Розенборг

уторак:
Флора – Х. Бер Шева 1:4 (0:2)
Торпедо – Шериф 2:1 (1:1)
Алшкерт – Селтик 0:3 (0:1)
Дуделанж – Видеотон 1:1 (0:1)
Викингур – ХЈК 1:2 (0:2)
Шкендија – ТНС 5:0 (2:0)
Корк Сити – Легија 0:1 (0:0)
Дрита – Малме 0:3 (0:2)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар