LŠ: Ludogorec ''brojao'' do sedam, poraz Olimpije!

Fudbaleri bugarskog Ludogoreca odlično su počeli kvalifikacije za Ligu šampiona i pobedili Krusejders iz Severne irske sa 7:0.  Karabag pokvario Stolici evro-premijeru! Šampion Slovenije porazom počeo kvalifikacije u Ligi šampiona.

Fudbal 11.07.2018 | 23:25
LŠ: Ludogorec ''brojao'' do sedam, poraz Olimpije!
Ludogorec je postigao dva u prvom, a čak pet golova u drugom poluvremenu i ostvario najubedljiviju pobedu od svih ekipa u dosadašnjem delu kvalifikacija.

Marselinjo pogodio dva puta, Svjercok postigao het-trik, jedanput je bio precizan Keseru, a jedan pogodak je bio delo gostiju, koji su loptu poslali u svoju mrežu.

Sluti da će se Liga šampiona ponovo igrati u Bugarskoj! Tamošnji šampion, nama dobro poznati Ludogorec, demonstrirao je klasu u sudaru sa Krusejdersom – 7:0. I nije samo to demonstrirao. Pokazao je potencijalnim rivalima u narednom kolu da ima još jednog moćnog napadača. Reč je o Poljaku Švericoku. On je ušao u igru u 68.minutu, ali i to mu je bilo dovoljno da postigne tri pogotka.  I dotuče nejjake goste.

Definitivno Ludogorec je tim koji ima i glavu i rep, ali i kontinuitet. Ljudi koji su igrali protiv Crvene zvezde pre dva leta su i dalje u klubu. Mislimo na Marselinja, Natanijela i Kešerua.

Irci su odoleli do 25.minuta. Tada je mrežu gostiju pogodio Marselinjo. Bio je to početak paljbe. Sopstvenu mrežu pogodio je Braun.

A u drugom poluvremenu viđen je pravi potop. U listu strelaca se upisao Kešeru, zatim i Marselinjo. Pucalo je sa svih strana. Trijumf Ludogoreca podebljao je Švericok.

Neslavan debi Ilije Stolice: Karabag je, ipak, klasa! Šampion Azerbejdžana slavio u Ljubljani – 1:0

Olimpija iz Ljubljane poražena je na domaćem terenu od azerbejdžanskog prvaka Karabaga sa minimalnih 1:0. 

Prvo poluvreme je bilo u egalu, bez golova, te je u drugom heroj gostiju bio levi bek Gerije golom u 79. minutu. Da stvar bude gora, Abas je šest minuta kasnije završio meč posle dobijanja direktnog crvenog kartona. 

Ilija Stolica preuzeo je Olimpiju pred početak ove sezone kako bi Sloveniji doneo još jednog učesnika Lige šampiona, ali je njegova ekipa poražena već na startu.

Azerbejdžanski Karabag, učesnik grupne faze najjačeg evropskog takmičenja prošle sezone, iz Ljubljane se vraća s minimalnom pobedom koju im je doneo fudbaler s Haitija - Gerije - u 79. minutu meča pred pustim tribinama.

Tim srpskog trenera je do kraja ostao i bez Abasa koji je dobio direktan crveni karton u 85. minutu, da bi se timovi brojčano izjednačili u nadoknadi kada je pocrveneo i Garajev.

Karabag je, ipak, klasa za Olimpiju. Imalo je šampion Slovenije velike ambicije u ovogodišnjim kvalifikacijama. Doveden je Ilija Stolica, dovedena su i pojačanja. Međutim, šampion Azerbejdžana je pokazao da nije slučajno prošle sezone bio učesnik elitnog klupskog takmičenja.

Egal utakmicu, tokom koje je Olimpija imala više pokušaja, Karabag je rešio u svoju korist – 1:0. Pobedonosni pogodak Azerbejdžanci su postigli posle prekida.  

Igrao se 79.minut kada je rikošet posle kornera Geier spakovao u mrežu ekipe Ilije Stolice. Vrlo težak zadatak očekuje Ljubljančane u revanšu. Možda su mogli i sada do boljeg rezultata, ali su u 85.minutu ostali sa igračem manje. Abas je laktom udario rivala i morao odmah na tuširanje.

Kukeši iz Albanije i malteška Valeta odigrali su najdosadniji meč dana, meč bez golova, a i bez prilika i mnogo dešavanja. 

Crvena zvezda je u toku dana remizirala sa Spartaksom u Letoniji, takođe bez ijednog postignutog gola, a u duelu potencijalnih protivnika crveno-belih u drugoj rundi kvalifkacija za LŠ Suduva je bila ubedljiva.

Liga šampiona, prvo kolo kvalifikacija:

sreda:
Astana – Sutjeska 1:0 (1:0)
Spartaks – Crvena zvezda 0:0 (0:0) 
Suduva – APOEL 3:1 (3:0)
Trnava – Zrinjski 1:0 (0:0)
Kukeši – Valeta 0:0 (0:0)
Ludogorec – Krusaders 7:0 (2:0)
Olimpija Lj. – Karabag 0:1 (0:0)
22.00 Valur – Rozenborg

utorak:
Flora – H. Ber Ševa 1:4 (0:2)
Torpedo – Šerif 2:1 (1:1)
Alškert – Seltik 0:3 (0:1)
Dudelanž – Videoton 1:1 (0:1)
Vikingur – HJK 1:2 (0:2)
Škendija – TNS 5:0 (2:0)
Kork Siti – Legija 0:1 (0:0)
Drita – Malme 0:3 (0:2)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar