WБ: Рафа на Новака! Изнер 1. пут у 1/2-финалу!

Изнер преслишао Раонића за своје прво ГС полуфинале! Амерички тенисер Џон Изнер победио је Милоша Раонића из Канаде у четвртфиналном мечу Вимблдона са 3:1 у сетовима.  Дуел 'гладијатора' припао Рафи, са Новаком за финале Вимблдона! Рафаел Надал, први тенисер планете, савладао је после трилера у Лондону Аргентинца Хуана Мартина дел Потра после пет одиграних сетова.

Тенис 11.07.2018 | 22:10
WБ: Рафа на Новака! Изнер 1. пут у 1/2-финалу!
Надал је повео одличном завршницом у првом сету, али је онда Дел Потро заиграо много боље па други и трећи сет решио у своју корист.

"Бик са Маљорке" је после скор пет сати игре био бољи резултатом 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4.

Шпанац подигао ниво игре крајем првог сета и решио га у своју корист са 7:5. 

Дел Потро је много боље играо у другом делу меча, тонус удараца му је био много бољи, а сет се решавао у тај-брејку, јер Аргентинац није успео да одсервира за сет при 5:4. У незваничном 13. гему Рафа је имао 6:3 и све под контролом, али онда "Див из Тандила" узима шест од наредних седам поена и преокреће сет у своју корист. 

У трећем сету нисмо видели ни један једини ђус, у преводу сервери су играли поприлично сигурно, све до десетог гема тог дела игре. Тада Аргентинац долази до три везане брејк-сет лопте, користи прву, па је, после катастрофе Роџера Федерера, пред испадањем био и први тенисер света Рафаел Надал. 

Четврти сет почео је као и претходни, сигурним сервисима тенисера. 

У тим тренуцима меча видело се да је Аргентинац веома уморан, требало му много времена да се припреми за сервис и његова игра изгледала је успорено, па је Шпанац долашао до брејка, који је и потврдио за 4:2. 

Делпу тада још једанпут попушта концентрација, али Надал не користи две сет лопте при сервису ривала и ипак мора да сервира за сет. "Бик са Маљорке" ипак рутински осваја свој сервис гем и одводи меч у пети сет – 6:4.

Пети сет почиње са два мирна сервис гема, а онда имамо прву мању драму у одлучујућем делу игре. На 30:30 Дел Потро се баца у ваздух како би одиграо један волеј, праву једну малу параду, и долази до гем лопте. Њу не користи, али му сервис поново беспрекорно функционише па Аргентинац води у петом сету са 2:1. У претходном гему видели смо, уз параду и "пливање" по трави Дел Потра, и један Надалов 'излет' у публику, када га је смечом аргентински тенисер избацио са терена, а овај је завршио међу навијачима. 

Први је у одлучујућој деоници меча до брејка предности стигао Рафа Надал, после једног подужег гема. Надал је чак два пута проклизао, у два везана поена, а Делпо то редовно чини током 4. и 5. сета, што је говорило и (не)квалитету терена. Ипак, шпански тенисер је остао прибранији па сервирао при резултату 3:2. 

Феноменалну прилику је имао Дел Потро да врати брејк, али је један, за њега прелак форхенд, деганжирао рамом далеко у аут. Сјајно је изградио поен пре тог судбоносног ударца, али авај. Надал одиграва један добар, али два лоша поена, па Делпо долази до још једне, али ни њу не користи, па Рафа води са 4:2. 

Није се дао Дел Потро још отписати, па је 'извукао' свој гем од 0:30. 

Фантастичан тенис гледао се на теренима "Ол Ингланд" клуба, и није се знало се ко је бољи од ове двојице маестралних тенисера. Дел Потро је запретио да врати брејк,али је Надал ипак некако повео са 5:3, а потом и решио меч у своју корист после скоро пет сати игре. 

Рафа Надал ће се у полуфиналу састати са најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем у њиховом 52. међусобном окршају, овога пута за велико финале Вимблдона.

Изнер преслишао Раонића за своје прво ГС полуфинале! Амерички тенисер Џон Изнер победио је Милоша Раонића из Канаде у четвртфиналном мечу Вимблдона са 3:1 у сетовима.

Изнер је после 'само' два тај-брејка и непуна три часа игре тријумфовао резултатом 6:7(5), 7:6(7), 6:4, 6:3.

У дуелу "бомбардера" бољи је био амерички, а дуел, у којем се није очекивао ниједан брејк, решио неочекивано лако у своју корист, и то после преокрета.

У првом и другом је све ишло "као по плану". Раонић је добио први, а Изнер други тај-брејк и меч је отишао у трећи сет. Занимљиво је што у прве две деонице игре није виђен ни један једини ђус, већ су сервери као од шале добијали своје сервис гемове. 

Ипак, у трећем сету је била друга прича. Изнер долази до прве брејк лопте у мечу у петом гему тог дела игре, а њу и користи, бива миран на сервису и долази до великих 2-1 у сетовима. 

У истом делу игре као и претходном Џон прави брејк и у наредном сету, а њега завршава још једним одузимањем сервиса ривалу и рутински решава меч у своју корист, лакше него што је ико очекивао. 

Американац тако долази до свог првог Гренд слем полуфинала у каријери и једног од највећих успеха у истој, а претходни најбољи резултат на Слемовима било му је четвртфинале на УС Опену давне 2011. године. 

Он се у полуфиналу састаје са још једним високим играчем и сјајним сервером Кевином Андерсоном, који је направио сензацију избацивши актуелног шампиона Вимблдона Роџера Федерера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар