WB: Rafa na Novaka! Izner 1. put u 1/2-finalu!

Izner preslišao Raonića za svoje prvo GS polufinale! Američki teniser Džon Izner pobedio je Miloša Raonića iz Kanade u četvrtfinalnom meču Vimbldona sa 3:1 u setovima.  Duel 'gladijatora' pripao Rafi, sa Novakom za finale Vimbldona! Rafael Nadal, prvi teniser planete, savladao je posle trilera u Londonu Argentinca Huana Martina del Potra posle pet odigranih setova.

Tenis 11.07.2018 | 22:10
WB: Rafa na Novaka! Izner 1. put u 1/2-finalu!
Nadal je poveo odličnom završnicom u prvom setu, ali je onda Del Potro zaigrao mnogo bolje pa drugi i treći set rešio u svoju korist.

"Bik sa Maljorke" je posle skor pet sati igre bio bolji rezultatom 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4.

Španac podigao nivo igre krajem prvog seta i rešio ga u svoju korist sa 7:5. 

Del Potro je mnogo bolje igrao u drugom delu meča, tonus udaraca mu je bio mnogo bolji, a set se rešavao u taj-brejku, jer Argentinac nije uspeo da odservira za set pri 5:4. U nezvaničnom 13. gemu Rafa je imao 6:3 i sve pod kontrolom, ali onda "Div iz Tandila" uzima šest od narednih sedam poena i preokreće set u svoju korist. 

U trećem setu nismo videli ni jedan jedini đus, u prevodu serveri su igrali poprilično sigurno, sve do desetog gema tog dela igre. Tada Argentinac dolazi do tri vezane brejk-set lopte, koristi prvu, pa je, posle katastrofe Rodžera Federera, pred ispadanjem bio i prvi teniser sveta Rafael Nadal. 

Četvrti set počeo je kao i prethodni, sigurnim servisima tenisera. 

U tim trenucima meča videlo se da je Argentinac veoma umoran, trebalo mu mnogo vremena da se pripremi za servis i njegova igra izgledala je usporeno, pa je Španac dolašao do brejka, koji je i potvrdio za 4:2. 

Delpu tada još jedanput popušta koncentracija, ali Nadal ne koristi dve set lopte pri servisu rivala i ipak mora da servira za set. "Bik sa Maljorke" ipak rutinski osvaja svoj servis gem i odvodi meč u peti set – 6:4.

Peti set počinje sa dva mirna servis gema, a onda imamo prvu manju dramu u odlučujućem delu igre. Na 30:30 Del Potro se baca u vazduh kako bi odigrao jedan volej, pravu jednu malu paradu, i dolazi do gem lopte. Nju ne koristi, ali mu servis ponovo besprekorno funkcioniše pa Argentinac vodi u petom setu sa 2:1. U prethodnom gemu videli smo, uz paradu i "plivanje" po travi Del Potra, i jedan Nadalov 'izlet' u publiku, kada ga je smečom argentinski teniser izbacio sa terena, a ovaj je završio među navijačima. 

Prvi je u odlučujućoj deonici meča do brejka prednosti stigao Rafa Nadal, posle jednog podužeg gema. Nadal je čak dva puta proklizao, u dva vezana poena, a Delpo to redovno čini tokom 4. i 5. seta, što je govorilo i (ne)kvalitetu terena. Ipak, španski teniser je ostao pribraniji pa servirao pri rezultatu 3:2. 

Fenomenalnu priliku je imao Del Potro da vrati brejk, ali je jedan, za njega prelak forhend, deganžirao ramom daleko u aut. Sjajno je izgradio poen pre tog sudbonosnog udarca, ali avaj. Nadal odigrava jedan dobar, ali dva loša poena, pa Delpo dolazi do još jedne, ali ni nju ne koristi, pa Rafa vodi sa 4:2. 

Nije se dao Del Potro još otpisati, pa je 'izvukao' svoj gem od 0:30. 

Fantastičan tenis gledao se na terenima "Ol Ingland" kluba, i nije se znalo se ko je bolji od ove dvojice maestralnih tenisera. Del Potro je zapretio da vrati brejk,ali je Nadal ipak nekako poveo sa 5:3, a potom i rešio meč u svoju korist posle skoro pet sati igre. 

Rafa Nadal će se u polufinalu sastati sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem u njihovom 52. međusobnom okršaju, ovoga puta za veliko finale Vimbldona.

Izner preslišao Raonića za svoje prvo GS polufinale! Američki teniser Džon Izner pobedio je Miloša Raonića iz Kanade u četvrtfinalnom meču Vimbldona sa 3:1 u setovima.

Izner je posle 'samo' dva taj-brejka i nepuna tri časa igre trijumfovao rezultatom 6:7(5), 7:6(7), 6:4, 6:3.

U duelu "bombardera" bolji je bio američki, a duel, u kojem se nije očekivao nijedan brejk, rešio neočekivano lako u svoju korist, i to posle preokreta.

U prvom i drugom je sve išlo "kao po planu". Raonić je dobio prvi, a Izner drugi taj-brejk i meč je otišao u treći set. Zanimljivo je što u prve dve deonice igre nije viđen ni jedan jedini đus, već su serveri kao od šale dobijali svoje servis gemove. 

Ipak, u trećem setu je bila druga priča. Izner dolazi do prve brejk lopte u meču u petom gemu tog dela igre, a nju i koristi, biva miran na servisu i dolazi do velikih 2-1 u setovima. 

U istom delu igre kao i prethodnom Džon pravi brejk i u narednom setu, a njega završava još jednim oduzimanjem servisa rivalu i rutinski rešava meč u svoju korist, lakše nego što je iko očekivao. 

Amerikanac tako dolazi do svog prvog Grend slem polufinala u karijeri i jednog od najvećih uspeha u istoj, a prethodni najbolji rezultat na Slemovima bilo mu je četvrtfinale na US Openu davne 2011. godine. 

On se u polufinalu sastaje sa još jednim visokim igračem i sjajnim serverom Kevinom Andersonom, koji je napravio senzaciju izbacivši aktuelnog šampiona Vimbldona Rodžera Federera.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar