Сведок тужилац Синиша Врањеш

Оптужена радница у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) Жељка Милинковић никад није питала ни утицала у вези с неким кривичним предметом.

Република Српска 11.07.2018 | 19:18
Сведок тужилац Синиша Врањеш
Рекао је ово данас бањалучки Окружни тужилац Синиша Врањеш у Окружном суду у Бањалуци на суђењу руководиоцима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП).

У овом случају, осим Милинковићеве, оптужени су некадашњи помоћник директора у РУГИП-у Александар Деурић и још двоје његових колега. На оптуженичкој клупи су начелник Одјељења за надзор у РУГИП-у Драган Груловић, те радница у тој управи Дорис Кременовић.

Све их терете за вишемилионске малверзације на штету града Бањалука. Милинковићевој и Груловићу додатно се на терет ставља да су договарали обуставу истраге у предмету "Варница Марија", коју је водило бањалучко Окружно тужилаштво.

"На мене нико не може да утиче, а у вези с предметом 'Варница Марија' с Милинковићевом сам успут причао и питао је шта је ту радила, а она је одговорила ништа. Рекао сам јој и боље, јер ту има свашта. То је то, а у оптужници стављају да је на мене вршен утицај да се обустави предмет. То су бесмислице", тврди Врањеш, који је свједок Тужилаштва.

Појаснио је да у спорно вријеме када је, наводно, на њега вршен утицај, предмет "Варница Марија" није био код њега, већ у тадашњем Специјалном тужилаштву РС. У оптуженици се наводи да је Милинковићева била у добрим односима с Врањешом, кога је требало да почасти да обустави поменути случај. Груловић је требало да договори детаље о исплати новца. Обоје их зато терете за трговину утицајем. Деурића, Груловића и Кременовићеву оптужница терети да су незаконито омогућили да фирма "Наш дом" стекне право над зградом и помоћним објектом, чиме су незаконито прибавили 2,18 милиона марака. Груловићу и Кременовићевој на терет се ставља да су незаконито омогућили да фирма "Грађа" стекне право својине над парцелом од 33.000 квадрата, чиме је град Бањалука оштећен за 5,25 милиона КМ.

(Независне)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

М. М.

11.07.2018 17:34

Синиша В. М. Тегелтија јаран. Сад је мало у немилости З. Лептира. Он опет зна да плива па ће уз помоћ кумова и јарана испливати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пророк

11.07.2018 19:19

Одабир кадрова у РУГИПП-у врши Будин мали, а као експерти за правни крим. још се држе Деура и Стојчин, али губе рејтинг, јер ничу млади кримоси за софтверај.

Name

спец- туж

11.07.2018 19:45

Врањеш је буо курир за мито.

Name

Машала

11.07.2018 17:35

Ево опет криминалаца из РУГИПП- мафије, организоване стабилне, специјалне, под директном заштитом режима, јер је на чело мафије земљане постављена Боса, бивши полиц. инспектор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

геодет

11.07.2018 18:34

Све правници и економи су руководни у РГУ (осим нејака Рајкана, гиометра), а 80% је геодезија; Боса, Ракуљ, Деура, Стојке, Грул, Дана...а требају геодези-куку струци и науци.

Name

Свитлица

11.07.2018 18:55

Сад је главна делатност РУГИПП-а софтвери, ту се најлакше перу милиони, фирма са 2 упосленика надогради апликацију и ево пара за све. То је главна работа РУГИП-развој ИЦ технологија. Главни креатори; Свитац, Мишковић, Станковић, Деурић и наравно Босиљка.

Name

светски кредит

11.07.2018 19:02

120 милиона КМ кредита Свјетске банке, страних донација и изворних прихода у РУГИПП, ненамјенски потрошили од 2012 до данас.

Name

гриловић

11.07.2018 19:43

Груловић постављен за начелника за надзор, код шефа му Стојчиновића, оба под истрагом (Будо их наградио), а Деурић, под истрагом преузео ИЦ-софтвере (за Проинтер припрема). Земљана мафија проширује домен у суфт-мафију.

Name

РУГИП

11.07.2018 17:41

З.К. Мафија у РУГИПП књижи широм РС режимским тајкунима и купује тајкунске просторе пословне који су нефункционални и плаћени 2 пута више од тржне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

геодез

11.07.2018 18:42

Боса је коначно сахранила геодетску струку у РС после 70 година, а прије ње започели; Глигорић, Кољеновић, али кад васкрснемо, ћераћемо вас.

Name

Свитац

11.07.2018 21:12

је најопаснији,ноцима врља са батеријом,а дању ко комарац пецка и крв нам попи...ооопааасааан

Name

Мирослав

11.07.2018 19:35

Па овај тужилац је један од најкорумпиранијих кадрова.Има јако добре везе са криминализованим адвокатима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зк. мафија

12.07.2018 06:54

Овај тужилац што лежи у фотељи, има јаке везе/спрегу са мафијом из РУГИПП, коју контролише режим.

Name

туЖилац да објасни СВАШТА

12.07.2018 00:27

С обзиром на ову тврдњу тузиоца испаде да он нешто зна а као тужиоц није реаговао, још је успут рекао Милимковићевој да је боље да није ништа радила јер ту има свашта... И то све у својству свједока изјави и нико да га саслуша у вези тог "свашта". Ево дијела текста: "На мене нико не може да утиче, а у вези с предметом 'Варница Марија' с Милинковићевом сам успут причао и питао је шта је ту радила, а она је одговорила ништа. Рекао сам јој и боље, јер ту има свашта. То је то, а у оптужници стављају да је на мене вршен утицај да се обустави предмет. То су бесмислице", тврди Врањеш, који је свједок Тужилаштва. Још један један доказ како нам функционише полиција и правна РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

12.07.2018 06:16

Прочешљајте грунтовницу у Бијељини, ем неписмени, ем нељубазни, за сваки папир по 4-5 пута мораш ићи и плаћати за исту ствар. Уплатиш услугу, 1 признаницу узме пошта, 2 Грунт, ако ниси ископирао себи признанице, плаћај поново. А платити мораш на њихове признанице које ти они дају. Само тужити багру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земљо, отвори се

12.07.2018 07:27

Ова имена из РУГИП а су познатија од јавних личности из свијета музике, филма, али у негативном контексту. Колико афера и проневјера, може ли ико стати томе у крај. Мени се врти у глави од ових цифри. Све ове људе треба промијенити и не само то него и столице на којима сједе. Ради лоше карме.

ОДГОВОРИТЕ