Ђоковић у полуфиналу, послије 22 мјесеца!

Новак: Изабрао сам прави тренутак да подигнем форму! Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, био је задовољан пласманом у полуфинале Вимблдона.  Дочекали смо "старог" Новака Ђоковића.

Тенис 11.07.2018 | 21:00
Ђоковић у полуфиналу, послије 22 мјесеца!
Ђоковић је у четвртфиналу савладао Кеија Нишикорија резултатом 6:3, 3.6, 6:2, 6:2 и дошао да првог полуфинала Гренд слема још од УС опена 2016.

“Осећај је сјајан бити међу четворицом најбољих играча на Гренд слему“, рекао је Ђоковић непосредно после тријумфа.

“Градио сам игру и повећавао ниво последњих неколико седмица. Изгледало је последњих месеци да иде све боље – од сезоне на шљаци, преко турнира у Квинсу. Чинило се да сам одабрао прави тренутак да то учиним и презадовољан сам победом“.

Новак је у неколико наврата имао расправу са судијом Карлосом Рамосом, који га је опоменуо због бацања рекета.

“Мислио сам да је непотребно да добијем опомену. Нисам оштетио траву, знам како сам ударио рекетом. Нишикори је у четвртом сету учинио исто, судија је рекао да није видео и мислим да то није праведно. Тако је како је, морао сам да смирим емоције“, додао је српски ас.

Новак Ђоковић опет игра шампионски.

Троструки освајач Вимблдона и у четвртфиналу је одиграо одличан меч против Кеија Нишикорија и пласирао се у полуфинале, у којем би ривал могао да му буде Рафаел Надал (ако победи Хуан Мартина Дел Потра).

Колико је важан био данашњи Новаков тријумф показује и статистика:

Ђоковић се први пут пласирао у полуфинале Гренд слем турнира још од УС Опена 2016. године! Након тачно 22 месеца!

Отуд се и може разумети зашто је Новак после меча рекао:

"Сада желим да уживам о овој победи".

У разговору са презентерком Вимблдона Ђоковић је био одлично расположен.

"Сјајан је осећај бити међу последња четири на гренд слему. Последњих неколико месеци и у последњих неколико турнира сам надоградио и дизао ниво тениса.Изгледало је да иде све боље и боље из меча у меч и осећао сам као да бирам прави тренутак да се подиже форма".

У једном тренутку меча против Јапанца Ђоковић је ушао и у расправу са судијом јер га је опоменуо због бацања рекета. Арбитар је пропустио да уради када је и Нишикори бацио рекет...

"Искрено, мислио сам да је било непотребно да добијем опомену, нисам оштетио траву, знам како сам водио рекет. И он је то урадио у четвртом сету, судија је рекао да то није видео, али како је - тако је, тежак мећч и дешава се", није Ђоковић био љут пре одласка у свлачионицу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Не интересује ме Ђоковић

11.07.2018 19:09

Није се одазвао на апел!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.07.2018 23:19

Какав апел? Постоји ли неко на овом свијету да га не интересује НОВАК?

Name

ГИРИ

11.07.2018 19:33

Подршка Новаку!Требаће још времена,али надамо се !

ОДГОВОРИТЕ